Forhandlingsdelegasjonen til Fagforbundet Oslo er godt fornøyde med resultatet. Fra venstre: Per Egil Johansen, Roger Dehlin og Stein Olav Ringen Foto: Bjørn Lodve Wikstrøm / Fagforbundet Oslo
Forhandlingsdelegasjonen til Fagforbundet Oslo er godt fornøyde med resultatet. Fra venstre: Per Egil Johansen, Roger Dehlin og Stein Olav Ringen Foto: Bjørn Lodve Wikstrøm / Fagforbundet Oslo

Her er hva du får fra lønnsoppgjøret for kommunalt ansatt i Oslo

I løpet av natten ble lønnsoppgjøret i Oslo kommune klart. Fagorganisasjonene LO, YS og Unio kom til enighet med Oslo kommune. Akademikerne bryter derimot og krever mer.

Publisert

Forhandlerne til fagorganisasjonene LO, YS og Unio godtok tilbudet fra kommunen. Det betyr at kommunalt ansatte i Oslo kommune kan vente seg en lønnsøkning på 2,62 prosent eller minimum 12.000 kroner.

– Dette er et solid mellomoppgjør for alle våre medlemmer. Vi er fornøyd med et kronetillegg på minimum 12 000 kroner, selv om kravet vårt i utgangspunktet var et flatt kronetillegg til alle, sier Roger Dehlin, som er leder av Fagforbundet Oslo.

– Det er også en seier for våre medlemmer at det ikke er satt av penger til lokale forhandlinger eller sentrale justeringer, avslutter Dehlin. – Resultatet gjør at kronebeløpet som nå er lagt på lønnstabellen er betydelig høyere enn det ellers hadde blitt, sier Dehlin på nettsidene til Fagforbundet Oslo.

– Akseptabelt oppgjør

Unio valgte å fokusere på gruppene med høyskole- og universitetsutdanning, spesielt i helseyrkene og i skolen, men føler Oslo kommune ikke valgte å prioritere disse gruppene.

– Vi opplever at Oslo kommune ikke viser vilje til å prioritere de gruppene hvor det er størst utfordring. Det er skuffende at arbeidsgiver ikke tar dette problemet mer på alvor, sier forhandlingsleder Aina Skjefstad Andersen i Unio Oslo kommune. De har derfor lagt inn en protokolltilførsel på dette punktet, ifølge en pressemelding.

Samtidig påpeker Andersen at totalrammen for oppgjøret er akseptabelt.

– Prioriterer ikke høyt utdannede

Akademikerne valgte natt til onsdag å bryte forhandlingene med Oslo kommune, og krever at forhandlingene skal skje lokalt på den enkelte arbeidsplass.

– I dag er det noen få personer i rådhuset som bestemmer lønnen til mange tusen ansatte. Dagens utdaterte lønnssystem innebærer at forhandlingene skjer uavhengig av de ansattes kompetanse og innsats – og gjør det vanskelig for virksomhetene å løse deres ulike behov og utfordringer, sier forhandlingsleder Erik Graff for Akademikerne i Oslo kommune i en pressemelding.

Han mener at høyt utdannede overhodet ikke ble prioritert i oppgjøret.

Oslo kommune er et eget tariffområde og omfattes ikke av lønnsforhandlingene for øvrige kommuner.

Powered by Labrador CMS