Fra venstre: Goran Dordijevski, Ana Dordijevski og Aina Bråten var blant dem som samlet seg i hagen til Shamas Butt (bak) for hyggelig samvær og god musikk.

Shamas (51) inviterte fremmede hjem til seg på Tåsen under Springsteen-konserten

Shamas Butt (51) på Tåsen åpnet hjemmet sitt for totalt ukjente i forbindelse med Bruce Springsteen-konserten i nærområdet. Og de inviterte satte stor pris på initiativet: – Det er ikke ofte man har muligheten til å sitte i hagen til noen. Da jeg så innlegget, tenkte jeg «dette her er bra». Det er helt fantastisk.

Publisert

– Det er ikke ofte vi får sånne stjerner på besøk. Forrige gang var det Eminem, og denne gangen kunne jeg ikke la muligheten til å invitere naboer passere, innleder Shamas But(51).

Det hele startet med at Butt publiserte et innlegg i en lokal facebookgruppe der han inviterte til en sammenkomst i egen hage under fredagens Bruce Springsteen-konsert på Voldsløkka, som han bor like i nærheten av. 

Interessen viste seg å være stor, og etter kort tid var det klart at han skulle ta imot seks takknemlige gjester.

– Helt fantastisk

Butt understreker at i motsetning til sporadisk bare å hilse på naboene, er konserten en passende anledning til å bli bedre kjent med hverandre.

– Det åpner opp for at vi får en ordentlig mulighet til å snakke sammen og finne ut mer om hverandre, forklarer han. De inviterte ble oppvartet med både mat og drikke.

Shamas Butt kunne friste med både mat og drikke til gjestene sine.

Aina Bråten, som sammen med tre venner hadde tatt turen fra Kjelsås, var blant de utkårede. Hun omtaler den åpne invitasjonen som et «utrolig bra initiativ». 

– Det er ikke ofte man har muligheten til å sitte i hagen til noen. I utgangspunktet hadde vi tenkt å oppholde oss i nærheten av konserten, siden vi ikke har billetter. Da jeg så innlegget, tenkte jeg «dette her er bra». Det er helt fantastisk, sier Bråten. 

Sjelden vare

Oppfatningen deles av Ana Dordijevski, som var tilstede sammen med ektemannen Goran Dordijevski. En kort sykkeltur fra Grefsen ble tilbakelagt for å ta del i lytteopplevelsen. 

– Vi tenkte at det var et veldig positivt initiativ. Det er perfekt at vi kan bli kjent med andre og snakke om forskjellige ting. Det er veldig godt å vite at vi kan samles om noe felles, sier hun, og legger til at det er hyggeligere å få med seg konserten sammen med flere fremfor fra egen terrasse. 

– Kona mi ringte meg i går og fortalte at det var en person som inviterte til sin egen hage for sosialisering og lytting til konserten. Jeg tenkte «det er fredag kveld, hvorfor ikke?». Det ble ganske spontant, følger ektemannen opp med.

Han påpeker samtidig at i deres hjemland, Serbia, er det vanligere å møtes på tilsvarende måter. Etter å ha bodd i Norge i to år, var dette første gangen av en slik spontan karakter.

– Det er en veldig hyggelig og interessant opplevelse, avslutter han. 

Powered by Labrador CMS