Marie Dølvik Markussen og resten av Vålerenga-damene kunne juble etter å ha slått erkerival Lillestrøm 2-1 hjemme på Valle søndag ettermiddag.

Sent mål ga Vålerenga seieren i hatoppgjøret mot Lillestrøm. — Dette var utrolig deilig, sier matchvinner Agnete Nielsen

Vålerenga fant tilbake til seiersoppskriften akkurat i tide til hatoppgjøret hjemme mot Lillestrøm i ettermiddag. — En fantastisk herlig seier, sier Marie Dølvik Markussen.

Etter tre seriekamper på rad uten seier, og en sesong som er i ferd med å renne ut i en eneste stor skuffelse, skulle Vålerenga forsøke å rette opp noe av inntrykket i søndagens hatkamp mot Lillestrøm. Da var det godt å endelig vinne en fotballkamp igjen.

— Vi har blitt snytt for poeng sent i flere kamper. Derfor var det utrolig deilig at det var vi som avgjorde sent denne gangen, sier matchvinner Agnete Nielsen til VårtOslo etter kampslutt.

Forsvarsblemme reddet seieren

Søndagens Vålerenga-lag var et helt annet enn det vi har sett de siste seriekampene. I store deler av kampen var hjemmelaget klart best, og med tolv minutter igjen å spille trodde alle at seieren var klar. Et heldig Lillestrøm-mål førte til at det igjen ble spenning i kampen, men så rotet gjestene det til for seg.

— Keeper spiller vel ballen til forsvaret sitt og så er de litt ukonsentrerte. Da lar jeg meg ikke be to ganger, smiler matchvinner Nielsen.

Agnete Nielsen jubler etter å ha blitt matchvinner med to minutter igjen å spille.

Dansken som kom til Vålerenga i sommer, har slitt med å score i serien for laget fra Oslo øst, men nå er hun endelig i gang.

— Dette har jeg ventet lenge på. Den scoringen var bare herlig, sier Nielsen.

Drømmer om cupfinale

Selv om sesongen til nå har vært en skuffelse for oslolaget, ga ettermiddagens seier en mulighet til å ta medalje i årets seriespill. Og om det ikke var nok så skal de lørdag møte Rosenborg hjemme på Valle for å spille om muligheten til å spille cupfinale for tredje året på rad.

— Jeg føler vel at vi har vært litt uheldig mot Rosenborg i de kampene vi har møtt dem i år. Nå har jeg virkelig trua på at vi kan spille oss til en cupfinale om vi virkelig spiller vårt eget spill neste lørdag, sier Marie Dølvik Markussen.

Vingen har vært ute med skade store deler av sesongen, og har i de siste kampene blitt gradvis bedre og bedre. Selv var hun veldig godt fornøyd med å sette inn årets første scoring i første omgang.

— Det er deilig med den scoringen. Den viser at jeg endelig er tilbake, sier hun.

Kjapt ute av startblokkene

Etter noen forglemmelige seriekamper den siste tiden, var det tydelig at spillerne i kongeblått var svært så interessert i å rette opp et dårlig inntrykk i starten av ettermiddagens kamp. Selv om de ikke skulle skape de farligste sjansene de første ti minuttene, var det hjemmelaget som skaffet seg et lite spillemessig overtak. Den første sjansen å skrive hjem om skulle likevel falle til motstanderen fra Romerike, da Mimmi Löfwenius etter tolv minutter fyrer av et skudd rett på Vålerenga-keeper Jalen Tompkins.

Marie Dølvik Markussen ar vært ute store deler av sesongen med skade. Nå er hun endelig tilbake, og stod bak mye av det Vålerenga skapte offensivt.

Utover i omgangen skal hjemmelaget fortsette å være i førersetet, men noen dumme pasningsvalg og slurv i avleveringene kunne fort invitert Lillestrøm inn i målprotokollen. Direkte farlig blir det dog ikke fra hjemmelaget, selv om Synne Jensen etter halvspilt omgang får en god mulighet. En dårlig touch gjør at avslutningen triller ufarlig til side for mål.

Men så skulle østkantlaget til slutt få uttelling for sitt spillemessige overtak. Med elleve minutter igjen av omgangen sender Marie Dølvik Markussen, med sitt første mål for sesongen, laget i kongeblått i føringen etter en flott gjennombruddspasning fra Rikke Nygard.

Dermed kunne Vålerenga gå til pause med ledelsen 1-0.

Snytt for straffespark

Akkurat som før pausesignalet gikk, var det Vålerenga som hadde kontroll på kampen i starten av andre omgang. Nok en gang slet laget med å omsette overtaket i store sjanser, men heller ikke de gule og svarte fra Romerike var i nærheten av å skape farligheter i løpet av det første kvarteret av den andre omgangen.

Som et riktig hatoppgjør var også temperaturen ute på kunstgresset til tider høy. Her forsøker to LSK-spillere å stanse hjemelagets Dejana Stefanovic.

Og så skal det plutselig hetne til ute på gresset etter at det er spilt et kvarter. Vålerengas midtbanemotor Dejana Stefanovic meies overende inne i straffefeltet av en Lillestrøm-spiller etter et frispark på sekstenmeterstreen. Kampens dommer Emilie Rodahl Thorkelsen, mener derimot at taklingen fra Lillestrøm-forsvareren ikke kvalifiserer til straffespark.

Fem minutter senere skal det stå 2-0 til de kongeblå, da Agnete Nielsen plutselig er helt alene med LSK-keeper Cecilie Fiskerstrand, men sisteskansen redder godt. Gjestene derimot sliter fortsatt med å skape noe som helst av farligheter foran Vålerenga-målet, og virker på mange måter litt resignerte etter at hjemmelaget har tatt ledelsen.

Keepertabbe gir Vålerenga-seier

Men så skal Vålerenga rote det til for seg selv i nok en kamp når Lillestrøm utlikner med tolv minutter igjen å spille. Emilie Haavi er både dyktig og litt heldig da hun etter et raid på venstresiden får pirket ballen inn foran mål. Der treffer ballen mer eller mindre Mimmi Löfwenius i låret og spretter inn bak en utmanøvrerte Jalen Tompkins i Vålerenga-målet.

Dejana Stefanovic og lagvenninnene kunne endelig dra i land en sen sier i søndagens kamp.

Siste ord er likevel ikke sagt, og etter at nylig innkomne Amanda Andradottir først skyter like utenfor, skal hjemmelaget sikre alle tre poengene. Lillestrøm-keeper Fiskerstrand og forsvaret roter med utspillet etter Andradottir sjanse, og da ser Agnete Nielsen sin sjanse til å stjele ballen og sette den i åpent mål. Og sekunder senere gjør Vålerenga-keeper Tompkins en fantastisk redning på et skudd fra Lillestrøms Ina Gausdal.

Dermed har Vålerenga-laget fortsatt en mulighet til å ta medalje i seriespillet denne sesongen.

Vålerenga - Lillestrøm = 2-1 (1-0)

Intility arena

520 tilskuere

1-0 Marie Dølvik Markussen (34) 1-1 Mimmi Löfwenius (78) 2-1 Agnete Nielsen (88)

Gule kort: Rikke Nygard (VIF) Isabell Bachor og Mia Authen, (LSK)

Vålerenga ( 4-2-3-1): Jalen Tompkins - Janni Thomsen, Stine Balisager Pedersen, Ingibjörg Sigurdardottir, CJ Bott - Dejana Stefanovic, Thea Bjelde - Rike Marie Madsen (Olaug Tvedten i 15min), Marie Dølvik Markussen (Amanda Andradottir i 3min) , Rikke Nygard (Katie Stengel i 15min) - Synne Jensen (Agnete Nielsen i 32min)

LSK (4-3-3): Cecilie Fiserstrand - Ina Gausdal, Emilie Woldvik, Malin Brenn, Mia Authen - Nora Li, Mille Christiensen (Thea Kyvåg i 22min), Isabell Bachor - Mimmi Löfwenus, Sophie Roan Haug, Emilie Haavi

Vålerengas beste spiller - Marie Dølvik Markussen: Scoret det første målet og var hjernen bak mye av det Vålerenga produserte offensiv kampen igjennom.