I løpet av sommeren kan det bli flytende konserter nederst i Akerselva ved Vaterland.

Flytende konserter og kajakkbygging skal skape liv og røre på Grønland

— Nå satser vi på å styrke kultur- og aktivitetstilbudet på Grønland, sier lederen for bydesutvalget i Gamle Oslo, Teodor Bruu (MDG).

Publisert

Med hjelp av områdeløft er Tøyen blitt et mye mer attraktivt sted å oppholde seg. Ikke bare for barn og unge, men også for resten av Tøyens innbyggere.

Etter opprettelsen av et områdeløft også for nabo Grønland, er det nå grønlandbeboernes som kan se frem mot økt aktivitet og flere kulturelle innslag.

— Denne gangen er det Grønlands tur til å nyte godt av midlene områdeløftet har til rådighet. Endelig ser vi en balanse i tilskuddene mellom Tøyen og Grønland, sier nestleder i bydelsutvalget i Gamle Oslo, Agnes Viljugrein (Ap), til VårtOslo.

Flytende konserter

Under koronapandemien er det stille ved Akerselvas østre bredd når VårtOslo møter den politiske ledelsen i bydelen. Planen er likevel at det i løpet av senvåren og sommeren likevel skal yre av liv her.

— Områdeløftet på Grønland har ikke holdt på like lenge som på Tøyen Derfor har det vært en skjevfordeling av midlene, men nå er det full fart også for Grønland, sier Viljugrein.

Og det kan bli mye moro på Grønland når koronapandemien er på retur. Og folk igjen kan samles for å nyte gode dager i hjertet av indre Oslo øst. I sin utdeling av midler i forrige uke ga bydelsutvalget penger til både flytende konserter på Akerselva, kajakkbygging, festival i Botsparken og opprettelse av en instrumentbank for bydelen, for å nevne noe.

Leder for bydelsutvalget i Game Oslo Teodor Bruu (t.v), Agnes Viljugrein Ap) og Stian Amadeus Antonsen (SV) ser fram til mer liv på Grønland eter tildelingen av aktivitets- og nabolagsmidler.

— Vi har lært mye av Tøyenløftet når det gjelder hva slags arrangementer det er fornuftig å bevilge penger til. Det ønsker vi nå å videreføre her på Grønland for å sikre at pengene kommunen kommer med, blir brukt på en best mulig måte for innbyggerne, forteller leder for bydelsutvalget Teodor Bruu (MDG).

Til sammen bevilger bydelsutvalget i denne omgang 280.000 kroner til nærmiljøtiltak på Grønland. I tilllegg går en pott 450.000 kroner til tiltak som favner både Grønland og Tøyen.

— Disse nabolagsmidlene, sammen med valget av konseptet "SuperGrønland" i Olafiagangen vil i sum føre til bedre trivsel og tryggere nabolag på Grønland, sier Stian Amadeus Antonsen (SV)

Krever strakstiltak for en tryggere bydel

Pengene bydelsutvalget bevilget torsdag er en del av områdets satsing på å gjøre Grønland til en tryggere og hyggeligere bydel, både for innbyggere og besøkende.

Som et ledd i dette arbeidet, gikk bydelsutvalget sist trosdag også langt i å kreve flere strakstiltak fra kommunen.

Bydelsutvalget i bydel Gamle Oslo ber om strakstiltak mens en venter på at den lovede aktivitetsparken i Olafiagangen

Bant de etterlengtede tiltak bydelspolitikerne nå etterspør fra byrådet, er strakstiltak for å pusse opp Grønland Torg og området rundt. Med beplanting, flere sitteplasser og bedre belysning.

— Nå er det nødvendig å få på plass noen strakstiltak som kan gjøre sentrale områder i bydelen hyggeligere og tryggere, mens vi venter på utviklingen av Olafiagangen til en aktivitetspark, sier Teodor Bruu.

Powered by Labrador CMS