Travelt ut og inn av trikken på Schous plass, en av de mest populære trikkestoppene på Grunerløkka. Foto: Vegard Velle

– Osloborgere fortjener billige reisemåter

Det er paradoksalt hvordan byrådet først vanskeliggjør bil som transportmiddel, for så å gjøre kollektivtransport dyrere uten markante forbedringer.

Publisert

Fremskrittspartiet har i regjering tilbudt Oslo en gavepakke som ville ført til lavere kollektivpriser. Arbeiderparti-byrådet har med velsignelse fra MDG avslått dette tilbudet og hever i siste oslobudsjett billettprisene. Frp beviser nok en gang at vi står på alle typer reisendes side.

I forbindelse med oslobudsjettets fremleggelse kom nyheten om at billettprisene skal øke til neste år. Samtidig som Arbeiderparti-byrådet gjør det dyrere å ta buss, T-bane og trikk, velger man å straffe de som bruker bil. Pisken blir brukt på alle i Oslo, alle skal betale mer, uavhengig av reisemåte. Fremskrittspartiet gikk derimot til valg på å redusere kollektivprisene, øke antall avganger, oppgradere signalanlegget til T-banen og tilrettelegge for nattåpne T-baner.

Urettferdig over trafikantene

Det er paradoksalt hvordan byrådet først vanskeliggjør bil som transportmiddel, for så å gjøre kollektivtransport dyrere uten markante forbedringer. Byråd Berg og hennes samarbeidspartnere i Arbeiderpartiets seneste påfunn er ikke bare urettferdig ovenfor velgerne, det er urettferdig også for de mange studentene, pensjonistene, ungdommene og arbeiderne som hver dag drar på jobb for å få hverdagen til å gå rundt.

Vi i Fremskrittspartiet ønsker en mer åpen by, uavhengig av om du benytter bil, T-bane, buss, trikk, sykkel eller bare tar beina fatt. Det skal være billigere å kjøre bil og man skal slippe både bompenger og urettferdig beboerparkering, samtidig som kollektivtransporten skal ha lavere billettpriser og mange flere avganger.

Ja til nattåpen T-bane

Som eneste parti som ønsker nattåpen T-bane, er vi et bevis på et parti som tar alle reisende i Osloregionen på alvor, enten om man reiser når solen står opp, går ned, eller kun månen synes.

Der Arbeiderparti-byrådet setter opp prisene på kollektivtransporten, har Fremskrittspartiet tilbudt en gavepakke til Oslo. Vi vil fortsette å prioritere alle byens reisende og en enklere hverdag for folk flest.

Powered by Labrador CMS