Både Vålerenga og Lyn gikk lett videre til andre runde i fotball-NM for herrer.

De gamle storhetene Frigg, Lyn, Skeid og Vålerenga gikk alle videre i cupen

Av 14 Oslo-lag i fotball-NMs første runde gikk hele sju lag videre. Ingen cupbomber smalt i Oslo, men det meldes om mye folk og god stemning på arenaene rundt om i byen. Flest folk kom det på Jordal hvor Union Carl Berner spilte mot Vålerenga.

Dagens mest omtalte cupkamp var mellom Union Carl Berner og Vålerenga. Siden Union ikke har noen hjemmebane ble det spøkefullt sagt at kampen måtte spilles i rundkjøringa på Carl Berners plass.

Det slapp heldigvis lagene, kampen ble spilt på Jordal. Hjemmelaget holdt følge i målprotokollen til pause, deretter var det som ventet lett match for Vålerenga.

Sluttresultatet ble 0–3, etter to mål av Magnus Riisnes og ett av Mees Rijks.

Heldige Kjelsås

Mange av dagens spillere på Union Carl Berner har en fortid i Kjelsås. Kjelsås gikk helt til semifinalen i fjorårets Norgesmesterskap.

Direkte utur hadde ikke Kjelsås i årets første runde. Seieren kom på et selvmål fra Nordstrands Edvard Vestby på overtid i første omgang.

Gamle Oslo og Skeid møttes i le for vinden i Vallhall. Kampen ble aldri spennende, til det ble forskjellen på nivå 3 og nivå 4 for stor denne gangen.

I Vallhall tok laget som på Norges Fotballforbunds sider heter Gamle Oslo, men som selv foretrekker det mer fancy navnet FC Oslo, imot Skeid

To mål i første omgang fra Skeids Andreas Stensrud gav bortelaget en 2–0-seier, uten at trener Vilde Rislaa trengte å ta fram de fineste smykkene fra smykkeskrinet.

Andre omgang ble en dryg affære, hvor det mest spennende som skjedde var at stadionuret ikke ble startet før etter fem minutter.

Elitedivisjon mot 4.divisjon

Samme resultat fikk vi i kampen mellom eliteserielaget KFUM-Oslo og Årvoll.

Johannes Hummelvoll-Nunez og Teodor Berg Haltvik sto for målene.

Pauseresultatet var 1–0 til eliteserielaget. 4. divisjonslaget Årvoll har ennå ikke startet seriespillet og var egentlig godt fornøyde med resultatet.

KFUM-Oslo stilte med kun én spiller fra startelleveren fra sist seriekamp i elitedivisjonen.

Lyn ser ut til å gå en god sesong i møte. Ambisiøse og hardt satsende Heming ble ingen i Oslo vest. Lyn vant 2–0 på Hemingbanen, og kampen ble avgjort tidlig.

Malvin Ingebretsen og Adrian Berntsen satte inn hvert sitt mål i løpet av den første halvtimen.

Full fyr i ekstraomgangene

En liten snev av en overraskelse fikk vi i kampen mellom Frigg og Grorud. Frigg fra divisjonen under vant hele 3–1 over et Grorud-lag som ser ut til å slite i sesonginnledningen.

Det sto 0–0 til full tid, men derfra og inn var Friggs offensive lag best. Grorud tok ledelsen etter to minutter i ekstraomgangene på et selvmål, men i løpet av sju minutter var Groruds cupdrømmer lagt i grus.

Ett mål av Noa Risberg og to av Stian Barane sendte Frigg til andre runde.

Allerede tidlig på dagen ble Jordal kunstgress rigget for storinnrykk. Banen ble vannet, og bannere hengt opp.

Ekstraomganger måtte også til for å skille Oppsal og Follo. Kampen ble et herlig cupoppgjør hvor hjemmelaget Oppsal til slutt vant 3–1.

Kebba Lamin, Mathias Øfsti Bråten og Sebastian Walter Huenul Helgesson sto for Oppsals mål.

Siste Oslo-lag ut i årets fotball-NM for herrer er Ullern som spiller mot Bærum på Ullernbanen på torsdag klokken 18.00.