� Det oransje skjerfet er til mennesker som fryser, til mennesker som vil vise sin solidaritet med mennesker som fryser og som opplever utenforskap, og til mennesker som vil vise sitt ønske om et varmere og mer inkluderende samfunn. Foto: Torstein Ihle / Kirkens Bymisjon

- Vi vil spre omtanke og varme. Se bildene fra Kirkens Bymisjons utdeling av oransje skjerf i Oslo

� Skjerfet er skapt av omtanke og med ønske om å spre varme. Det er et symbol på at vi står skulder til skulder. Dette gjør vi ikke bare for andre, men for hverandre, sier Adelheid Firing Hvambsal i Kirkens Bymisjon.

Publisert

— Årets varmeste dag, kaller Kirkens Bymisjon aksjonen der hjemmestrikkede, oransje skjerf deles ut på gater og torg.

De oransje skjerfene er en eksklusiv kolleksjon av hjemmestrikket varme – og er resultatet av en storstilt strikkedugnad med tusenvis av ildsjeler over hele Norge.

I 2011 ble det strikket 100 oransje skjerf, og siden har det eksplodert. I 2018 ble det på landsbasis strikket utrolige 15.000 oransje skjerf i de tusen hjem.

— Fantastisk dugnadsånd

Fredag morgen var Kirkens Bymisjon og frivillige tidlig oppe og delte ut skjerf i Oslo.

— Vi ønsker å oppfordre til varme og inkludering inn i mørketiden som er tung for mange. Dugnadsånden som ligger bak de oransje skjerfene er fantastisk, generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Adelheid Firing Hvambsal.

Se alle bildene:

Et varmere samfunn

— Skjerfene strikkes av mennesker fra alle samfunnslag; «strikke-kjendiser”, syklubber, flyktninger, Kirkens Bymisjons gjester, pasienter og brukere, tidligere rusavhengig, næringslivsledere og privatpersoner. Bare det i seg selv er rørende, sier Firing Hvambsal på Kirkens Bymisjons nettside.

Det oransje skjerfet er til mennesker som fryser, til mennesker som vil vise sin solidaritet med mennesker som fryser og som opplever utenforskap, og til mennesker som vil vise sitt ønske om et varmere og mer inkluderende samfunn.

Årets varmeste dag
Årets varmeste dag
Årets varmeste dag
Årets varmeste dag
Årets varmeste dag
Årets varmeste dag
Årets varmeste dag
Årets varmeste dag
Årets varmeste dag
Årets varmeste dag
Årets varmeste dag
Årets varmeste dag
Årets varmeste dag
Powered by Labrador CMS