Sam Johnsen med 12 scoringer så langt i år. I dag berget han ett poeng da han satte inn straffespark. Foto: Andrè Kjernsli

Vålerenga måtte slite mot nedrykkstruede Stabæk

Vålerenga-kaptein Daniel Fredheim Holm og hans mannskap måtte ha full pott med seg hjem fra Stabæk og Nadderud dersom de skulle nærme seg en tabellplass som gir europaspill neste sesong.

Det var to lag med ulik formkurve som møttes i et aldri så lite rivaloppgjør på Nadderud stadion lørdag. Til tross for noe sure, og Enga-tilhengere vil påstå urettferdige, poengtap mot RBK og Odd, har VIFs prestasjoner i det siste båret bud om at vi kanskje er i ferd med å få et Oslo-lag kjempende i toppen av Eliteserien.

En fjerdeplass vil gi muligheter til spill i Europa neste år. Det betyr både mer penger i kassa og bedre matching for Ronny Deilas mannskap. Men foreløpig er det et stykke opp til de fire beste i eliteserien.

Ikke mye støtte fra folk i Bærum

Stabæk har på sin side mer enn nok med å samle nok poeng til å unngå nedrykk. De lå før kampen med ett poeng mer enn Start, som ligger på direkte nedrykk. Men støtten og oppslutningen fra folk i Bærum var ikke mye å skryte av denne oktoberkampen på Nadderud.

Magnus Grødem, her med en stor sjanse, fikk spille fra start for Vålerenga. Og VIF-talentet gjorde en god figur i bortekampen mot Stabæk. Foto: Andrè Kjenrsli

Første omgang startet med en gigantisk sjanse til Vålerenga. Sam Johnson spilte gjennom Bård Finne som skjøt fra skrå vinkel, klokkerent i stolpen. Et sukk gikk gjennom stadion. Noen små marginer sto i veien for en drømmeåpning for St. Hallvards menn.

Langsomt og saktegående

Etter det skjedde det lite. Begge lag var nære på ved å bryte gjennom det siste leddet, men det ble med dét. Helt på tampen av første omgang skjedde det for andre gang noe av betydning. Vålerenga fikk et frispark i innleggsposisjon.  Silkefoten Daniel Fredheim Holm gjorde ingen feil. Men en våken, utrusende Stabæk-målvakt, Marcus Sandberg, som har en fortid i Enga, snappet ballen foran pannebrasken til en alltid sulten Sam Johnson.

Sandberg satt raskt i gang Stabæk-back Jeppe Moe, som lempet ballen i bakrom på Franck Boli. Han kom i god skuddposisjon, og satt ballen mellom beina på VIFs Adam Larsen Kwarasay. Dermed gikk Stabæk opp i ledelse 1-0 før pause.

Stabæk best i gang i 2.omgang

Etter hvilen var det også Stabæk som var på farten. Omgangen startet med en ny kjempesjanse til bæringene. Igjen en kontring, og igjen var Boli sist på ballen. Men denne gangen satte han den utenfor Vålerenga-keeper Kwasarays stolper. Store deler av andreomgangen var en søvndyssende affære. Vålerenga trillet mye ball, men kom ikke til særlig annet enn noen brukbare langskudd og innlegg.

Vålerenga-kaptein Daniel Fredeim Holm fyrte av mot Stabæk. Men Vålerenga fikk det tungt mot bærumslaget som trues av nedrykk fra eliteserien. Foto: Andrè Kjernsli

Men så våknet Enga. Først kom Felix Horn Myhre, etter litt klabb og babb, til en skuddmulighet fra omtrent 11 meter. Ballen fikk en uheldig sprett, men talentet klarte å komme over ballen, og traff tverrliggeren. Nære på.

Johnsen med sin 12. scoring

Helt på tampen kom et annet talent, Aron Dønnum, seg forbi Ronald Hernández inne i feltet, og ble felt. Johnson ekspederte straffen i mål med et kontant skudd, høyt i høyre hjørne, og har med det scoret 12 mål i eliteserien hittil i 2018. Man kan trygt si at Ronny Deila har truffet med kjøpene Abu, Finne og Johnson. Samtidig fremstår talentene Myhre, Dønnum og Grødem å være på bølgelengde, og viser til gang på gang gode ferdigheter på små flater.

Det skal sies at ørsmå marginer gjør at St. Hallvards menn ikke tar med seg alle poengene idag. Men med tanke på motstanden vil Vålerenga neppe være noe annet enn middels fornøyd med dagens prestasjon. Det hele virker til tider litt tannløst. Verdt å nevne er det allikevel at talentet Magnus Grødem fikk starte, og at han gjorde en god figur. Han kom blant annet til et par halvfarlige skudd, og fremsto trygg med ballen i beina. Men tross Grødems gode innsats, endte det 1-1 og poengdeling på Nadderud.

Men dagens Vålerenga-spiller og bestemann var Mohammed Abu. Med ett poeng med hjem til Valle ligger Vålerenga fortsatt på en sjetteplass på tabellen.

Powered by Labrador CMS