Abid Raja vant pris under Norges første utdeling av lydbokprisen Storytel Awards.

Abid Raja vant pris under Norges første utdeling av lydbokprisen Storytel Awards

Fikk pris for innlesingen av sin selvbiografiske bok Min skyld. — Jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å lese inn min egen bok, for jeg har aldri gjort noe liknende før og tenkte at det umulig kunne gå bra.

Publisert

Onsdag kveld gikk lydbokprisen Storytel Awards av stabelen for første gang i Norge. Det ble kåret vinnere i seks kategorier. Abid Raja var blant vinnerne og fikk pris for innlesingen av sin selvbiografiske bok Min skyld.

Lydbokprisen Storytel Awards hyller lydboken og de som bringer den til live, nemlig innleserne. På Ingensteds i Oslo i kveld feiret bransjen innleserne som i løpet av fjoråret har fått det norske folks hjerter til å banke litt ekstra, i følge en pressemelding.

— Ble pushet hardt

Det ble kåret vinnere i seks kategorier, basert på resultater fra avstemning blant lytterne. Blant dem var advokat, Venstre-politiker og tidligere kultur- og likestillingsminister Abid Raja, som vant prisen i kategorien «Åpen Klasse» for Min skyld.

— Jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å lese inn min egen bok, for jeg har aldri gjort noe liknende før og tenkte at det umulig kunne gå bra. Men jeg er glad for at forlaget mitt insisterte på at jeg skulle teste det ut, og at de pushet meg så hardt for at resultatet skulle bli så bra som det ble, sier Raja i sin takketale.

Digital takketale

Takketalen ble holdt digitalt da Abid Raja selv var i Nairobi i Kenya på en konferanse med det internasjonale nettverket for parlamentarikere IPPFoRB, som jobber for å fremme religionsfrihet over hele verden. Raja benyttet anledningen til å trekke paralleller til boka og samtidig komme med en oppfordring.

— Menneskerettigheter, ytringsfrihet, religionsfrihet og frihet generelt er noe som angår oss alle, og å jobbe for det er noe av det aller viktigste vi gjør.

Storytel er glade for at prisutdelingen endelig arrangeres i Norge og for at prisen har blitt tatt godt imot av lytterne.

— Stort engasjement for lydboken

— Det legges ned en utrolig innsats i produksjonen av norske lydbøker, og vi synes det nå var på tide med en egen pris for å anerkjenne innleserne som her står helt sentralt. Vi er også imponert over det store engasjementet publikum har vist i avstemningen frem mot dagens prisutdeling.

Dette gjenspeiler det store engasjementet som i dag finnes for lydboken, sier konstituert administrerende direktør i Storytel, Ludvig Johansen.

I tillegg til kategorien «Åpen Klasse» ble det også kåret vinnere i kategoriene «Romaner», «Krim og spenning», «Sakprosa», «Underholdningsromaner» og «Barn og ungdom».

Powered by Labrador CMS