Aisha Naz Bhatti er lei av at Senterpartiet blir anklaget for å hate byen. Foto: Senterpartiet/Flickr

– Høyre, Frp og Venstre hevder Senterpartiet går til valg mot Oslo. Sprøyt og tullball

Publisert

Regjeringspartiene mener Senterpartiet ikke prioriterer Oslo. Men vi ønsker en større satsing på hovedstaden og Aker sykehus enn dem.

Det sies angrep er det beste forsvar. Regjeringspartiene og deres støttepartier har gjort dette til sitt mantra i Oslo-valgkampen. Utspillene har kommet parallelt med Senterpartiets vekst på meningsmålingene.

Høyres Mudassar Kapur hevder i Vårt Oslo at vi går til valg mot Oslo. Venstres Abid Raja hevder i NRK at Sp vil flå byene. Fremskrittspartiet tar retorikkprisen også her: Mezyar Keshvari hevder i Dagsavisen 31/8 at Sp hater byene.

Desperasjon og tullball

Makan til desperasjon, sprøyt og tullball skal man lete lenge etter. Disse tre partiene har styrt både Oslo og Norge. Vi alle vet hvordan det har gått. Litt selvinnsikt hadde vært på sin plass:

Kapur og Høyre vil at Oslo skal «få økonomiske muskler til å møte befolkningsveksten». Da lurer jeg på hvordan Oslo kommune kunne ende opp med 162 millioner kroner mindre i regjeringen og støttepartienes statsbudsjett, enn i Senterpartiets alternativ?

Senterpartiets gir mer

Folk i Groruddalen venter på utbygging av Aker til fullverdig lokalsykehus. Hvorfor fikk Helse Sør-Øst 531 millioner mindre i regjeringspartienes opplegg, enn det Senterpartiet foreslo?

Dersom Oslos integreringsutfordringer tas på alvor av regjeringen, med Keshvaris egen integreringsminister i spissen, hvorfor fikk organisasjoner som jobber med integrering 20 millioner mindre fra regjeringen, enn i Senterpartiets forslag?

Snakk mer om egen politikk

I et år som har vært preget av diskusjoner om «fake news», omstridte faktasjekker og TV-debatter der politikerne ikke får snakke ut, hadde jeg håpet at alle vi som stiller til valg i Oslo ville bruke lokalmedia til å snakke mer om egen politikk og mindre om andres. Dessverre ser det ikke ut som Kapur, Raja og Keshvari og er særlig oppdatert verken på egne eller andre partiers innsats for Oslo på Stortinget.

Det er viktig å stå opp for Oslo, sier Mudassar Kapur. Det er riktig. Vi som bor på Holmlia, i Maridalen eller på St. Hanshaugen trenger også en stemme på Stortinget. Derfor er det synd at verken Kapur, Raja eller Keshvari evner å stå opp for byen når de store pengene fordeles i statsbudsjettet.

Senterpartiet har stått opp for Oslos innbyggere i stortingsperioden vi har lagt bak oss, og jeg ber om oslofolks tillit til å fortsette den jobben de neste fire årene.

Powered by Labrador CMS