DEBATT

Under pandemien hadde vi begrensende feiringer, med «Drive-in»-id på Tryvann og «Drive-through» id på Alnabru, som også var gode alternativer, men i år er vi tilbake for fullt, sier Imen Hasnaoui og Djamel Selhi i dette innlegget

- Id for alle på Rådhusplassen. Og vi sparer ikke på noe!

— Når landet har åpnet igjen er vi utrolig takknemlig for å kunne feire med en skikkelig id. Og vi sparer ikke på noe! Vi har fått lov til å bruke Rådhusplassen, som er sentralt og lett tilgjengelig for alle.

Publisert

Vi har alle hatt to tøffe år under pandemien. Vi har ikke kunnet samles som før, og vi har måttet be folk snu i døren i stedet for å invitere dem inn. Det har vært veldig tungt.

- Du er velkommen

For oss i Rabita er det viktig at alle får være med og er inkludert, og det er grunnen bak våre «Id for alle»-program. Id feiringene skal være tilgjengelig for alle, uansett hvem de er og hvor de kommer fra.

Her tar vi imot familier med og uten barn, kvinner, menn, ungdom, eldre, enslige – ja alle som vil være med. Om du snakker norsk, arabisk, engelsk, eller ingen av delene spiller ingen rolle for oss. Du er velkommen til å være sammen med oss!

- Endelig kan vi invitere alle

Rabita har arrangert id feiringer i flere år og vi er takknemlige for at vi nå endelig kan gjøre det igjen. Det var tungt å måtte si nei til flere enn vi kunne si ja til i fjor og året før på grunn av koronarestriksjoner.

Under pandemien hadde vi begrensende feiringer, med «Drive-in»-id på Tryvann og «Drive-through» id på Alnabru, som også var gode alternativer, men i år er vi tilbake for fullt.

- En måned for å gi og for å dele

Id er dagen rett etter fastemåneden ramadan. Det markerer slutten på en 29-30 dager lang faste hvor vi har trent på selvbeherskelse, og fokusert mer på det åndelige og det å bli bedre personer.

Når vi velger å ikke spise og drikke fra daggry til solnedgang, går ofte tankene til de som ikke har den samme rikdommen og tilgangen til mat som oss.

Derfor blir ramadan ofte den måneden hvor vi gir mest i veldedighet, om det er å mate en fattig person, bygge en brønn i et område hvor det er mangel på vann, eller invitere noen til å spise kveldsmåltidet iftar sammen med oss.

- Id er jo ikke bare for muslimer - id er for alle

Nå etter at landet har åpnet er vi utrolig takknemlig for å kunne feire med en skikkelig fest igjen og vi sparer ikke på noe. Vi har fått lov til å bruke Rådhusplassen i Oslo som er sentralt og lett tilgjengelig.

Vi samarbeider med Muslimsk Dialognettverk og Samarbeidsrådet for Tros- og Livssynssamfunn for å få til en fantastisk feiring. Her skal vi ha underholdning fra scenen og flere boder og telt med aktiviteter, som henna og ansiktsmaling, salg av mat og drikke, klovner og hoppeslott.

I tillegg kommer statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og varaordfører i Oslo Abdullah Alsabeegh (Ap) og vi ser frem til å kunne feire sammen med dem også. Id er jo ikke bare for muslimer - id er for alle!

Powered by Labrador CMS