DEBATT

Pensjonist Inger Kristine Dahl er lite fornøyd med Ruters endringer på linje 58.
Pensjonist Inger Kristine Dahl er lite fornøyd med Ruters endringer på linje 58.

– Kjære Ruter, 58-bussen styrkes ikke for alle

– Dere sier at dere har styrket tilbudet, men unnlater å si at dere også har lagt om ruten 58-bussen skal kjøre. For oss på Haugerud, er dette en omlegging som gjør det betydelig vanskeligere å kunne reise på tvers over dalen. Dette rammer mange skoleungdommer, arbeidere og reisende til vår nye legevakt.

Publisert

19. november 2023 kom pressetalsmann Øystein Dahl Johansen i Ruter med opplysninger om endringer i Ruters busstilbud. 

Han oppgir at de styrker blant annet linje 58 med flere avganger. Og sier at rutetilbudet blir bedre tilpasset der folk bor og jobber.

Legger om ruten

Men det er ikke helt sant at tilbudet med 58-bussen blir styrket for alle. Samtidig som de sier at de styrker tilbudet, så legger de også om ruten bussen kjører. Jeg bor på Haugerud. Ruter legger ned fire holdeplasser på vei fra Tveita T til Alnabru.

Haugerudhagan er en av disse stoppene. Et veldig mye brukt stoppested. De andre stoppestedene som blir borte er Tveita, Tveita Bedriftsområde og Sigrid Undsets vei. Og for mange av oss betyr dette en forringelse og ikke en forbedring av kollektivtilbudet.

Mange rammes

Vi har mange skoleungdommer på vei over denne dalen vår. Mange arbeidere. Og disse holdeplassene er et knutepunkt for buss 69 og 79, med overgang enten den ene eller andre veien. 

Nå får vi ny legevakt på Aker sykehus. For alle oss uten bil, eller som reiser kollektivt er det tragisk at de legger om rutetilbudet på denne linja. Hellerud, Haugerud, Trosterud. Bare for å nevne noen borettslag på denne kanten i nærheten.

Powered by Labrador CMS