Asker 20220517. Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus starter 17. maifeiringen på Skaugum hvor de tar imot elever på Askerskolene. Hundene Molly Fiskebolle (t.h.) og Milly Kakao deltar også.Foto: Lise Åserud / NTB

Dette er skolene som går først i årets 17. maitog i Oslo

– 17. mai er en dag også til å anerkjenne hvor heldige vi er som bor i et fritt og demokratisk land. Det siste året har vi igjen blitt minnet på at dette ikke er noe vi kan ta for gitt.

Publisert

Elever fra 112 skoler skal juble og i årets barnetog. Fremst går “50-årsjubilantene” Svarttjern skole, Rommen skole og Lutvann skole.

Olav Knutsen er rektor på Svarttjern skole og forteller at både voksne og barn gleder seg veldig til å markere jubileet.

– Vi syns det er kjempestas med jubileum og å få gå først i toget. Hos oss er det flere elever enn vanlig som skal delta i år, sier Knutsen.

Starter kl 10

Til sammen går 112 skoler i årets barnetog. Toget starter som vanlig klokka 10.00 på Festningsplassen, går opp Karl Johans gate forbi Stortinget og Slottet, og avsluttes på Rådhusplassen rundt kl. 13.30.

17. mai-komiteen planlegger en storslått feiring av nasjonaldagen. Dagen starter med bekransning på ti ulike gravsteder og statuer i byen, og følges opp av barnetog og den tradisjonelle festkonserten på Karpedammen scene ved Akershus festning.

Årets 17. mai-komite

Årets 17. mai-komite i Oslo ledes av Sarah Lilleberg Safavifard (SV) og består ellers av Grete Horntvedt (H), Anne Nyeggen (A), Sigrid Zurbuchen Heiberg (MDG), Christian Herzog (V), Lars Petter Solås (F) Mikkel Øgrim Haugen (R), Cecilie Lyngby (FP), Aleksander Breiby Herseth (Sp), Hans Olav Syversen (KrF), Berit Eliassen (Utdanningsforbundet Oslo) og Kjersti Dahl (utdanningsetaten).

– 17. mai er ikke bare en folkefest. Det er også en dag til å anerkjenne hvor heldige vi er som bor i et fritt og demokratisk land. Det siste året har vi igjen blitt minnet på at dette ikke er noe vi kan ta for gitt, sier leder av 17. mai-komiteen, Sarah Lilleberg Safavifard.

Her er en oversikt over Oslo kommunes offisielle feiring på nasjonaldagen.

Se rekkefølgen til barnetoget.

Powered by Labrador CMS