Oslo 20230827. En taxi har fått motorstopp og gangveien er helt oversvømt ved Hauketo stasjon i Oslo. Kraftig nedbør i Oslo fører til stengte veier natt til søndag. Både E6 og E18 er stengt på grunn av overvann.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
En taxi har fått motorstopp og gangveien er helt oversvømt ved Hauketo stasjon.

- Mer regn i Oslo enn under ekstremværet Hans. Brannvesenet nedringt av flere tusen personer

Brannvesenet i Oslo fikk natt til søndag inn over 2.000 telefoner etter det voldsomme regnværet. - Vi er nødt til å prioritere liv og helse. 

Publisert

– Vi har opplevd stort trykk gjennom hele natten og videre ut over morgenen med hendelser tilknyttet vanninntrenging i boliger, skriver 110-sentralen på X/Twitter.

Til Avisa Oslo opplyser brannvesenet at de har fått over 2.000 telefoner fra folk som trenger hjelp. Ved 8-tiden søndag sto fortsatt nærmere 100 oppdrag på vent.

- Må prioritere liv og helse

– Vi har hatt biler ute i hele natt, og vi prioriterer knallhardt. Vår oppfordring er at folk har hovedansvar for egen eiendom , sier vaktkommandør i 110-sentralen Brede Bratli til avisen. 

- Vi er nødt til å prioritere liv og helse, samt kritisk infrastruktur, sier han.

– Vi anbefaler alle å redde det av verdier de kan selv, og kontakte sitt eget forsikringsselskap. Opplever du nød, ring 110, skriver 110-sentralen på X.

Oslo 20230827. Smedbergveien på Abildsø i Oslo er forvandlet til en elv. Kraftig nedbør i Oslo fører til stengte veier natt til søndag. Både E6 og E18 er stengt på grunn av overvann.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Smedbergveien på Abildsø er iløpet av natt til søndag forvandlet til en elv.

Ifølge vaktkommandør Brede Bratli er det mer vann i Oslo og Bærum nå enn under ekstremværet Hans.

Flere hovedveier stengt

I Oslo har flere elver gått over sine bredder, blant annet Alnaelva. I tillegg er hovedveinettet stengt flere steder i Oslo.

Ifølge Yr.no vil det fortsatt være fare for regn i Oslo utover søndag. Men mengdene vil avta noe, og fra kvelden er det meldt oppholdsvær. 

Mandag er det varslet skyet vær med lite eller ingen nedbør.

Powered by Labrador CMS