Fyrstikkalléen 1 består av totalt tre sammenhengende bygg, og NAV og Lånekassen skal bruke to av byggene. Foto: Kristin Jarmund Arkitekter/NAV

1000 NAV-ansatte i nybygg på Helsfyr får kun 11 parkeringsplasser

På Helsfyr i Oslo reiser det seg nå et nybygg som skal huse om lag 1000 ansatte i NAV. Særlig én ting mangler, nemlig parkeringsplasser. Totalt er det planlagt kun 11 parkeringsplasser til de ansatte.

Publisert

– Det er et mål, både på kommunalt og statlig nivå, å redusere bilbruk, spesielt i de store byene. Å begrense parkeringsmulighetene er et effektivt tiltak for å nå dette målet, begrunner prosjekteier Inger-Johanne Stokke i fagavdelingen til NAVoverfor Nettavisen.

Det nye bygget på 20.600 kvadratmeter kommer i Fyrstikkalléen 1 på Helsfyr. Arbeids- og velferdsdirektoratet flytter inn i 2020.

Må dokumentere p-behovet

Lokalene ligger i umiddelbar nærhet til t-bane, bussterminal og flybussen på Helsfyr.

– Først og fremst blir det personer med et dokumentert behov som får parkere, forteller Inger-Johanne Stokke.

De ansatte er i dag delt mellom to ulike lokaler, i Sannergata 2 og Økernveien 98 i Oslo.

– Der er det parkeringskjeller og ganske godt dekket med parkeringsplasser, forteller sekretær Petter Aasheim i Norsk tjenestemannslag Nav, som representerer mange av de ansatte, til Nettavisen.

Under det nye bygget i Fyrstikkalléen 1 skal NAV leie kun 11 parkeringsplasser, til ansatte med dokumentert behov for parkering. Foto: Kristin Jarmund Arkitekter/NAV

Lånekassa og Vegvesenet flytter også inn

Også Statens lånekasse for utdanning skal flytte inn i samme byggekompleks på Helsfyr, med 225 ansatte, i et lokale på 4200 kvadratmeter. Også de må la bilen stå.

– Lånekassen kommer til å ha sju parkeringsplasser tilknyttet sine nye kontorer på Helsfyr, i tillegg til sykkelparkering, sier administrerende direktør Nina Schanke Funnemark i Lånekassen til Nettavisen.

I tillegg skal Statens vegvesen leie 11.000 kvadratmeter i bygget, til totalt 520 ansatte.

Powered by Labrador CMS