Oslo 20230613. Politiets innsatsleder Magnus Strande prater med pressen. Politiet har flere ressurser i området ved Grønland T-banestasjon etter melding om at det skal være avfyrt skudd. Det skal ha vært en konflikt mellom to parter på stedet.Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Politiets innsatsleder Magnus Strande og flere politifolk der det skal ha blitt avfyrt skudd tirsdag kveld.

Skudd avfyrt på Grønland: - Meget alvorlig og ikke noe vi skal ha i byen vår, sier politiet

Vitner forteller om håndgemeng mellom tre til fire personer utenfor Grønland T-banestasjon. — To av disse skal ha trukket våpen mot hverandre, hvorav den ene har avfyrt skudd, sier politiets insatsleder.

Publisert

Ifølge politiet har det vært en konflikt mellom to parter på stedet. 

En av de involverte har trolig avfyrt et skudd med et håndvåpen og alle de involverte har løpt fra stedet.

Avhører vitner

— Det er ikke meldt om at noen personer er skadd, skriver politiet i en melding til pressen. 

— Politiet søker etter involverte personer, samt opptar vitneforklaringer og sikrer bevis på stedet, heter det i meldingen.

Pressevakt Jan Rustad i Sporveien sier til NTB at politiet nå har fått tilgang på overvåkingsbilder fra dem etter hendelsen.

Oslo 20230613. Politiet har flere ressurser i området ved Grønland T-banestasjon etter melding om at det skal være avfyrt skudd. Det skal ha vært en konflikt mellom to parter på stedet.Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Politiet sikret spor og avhørte vitner etter skyting ved Grønland T-banestasjon tirsdag kveld.

— T-banen går som normalt og er ikke påvirket av dette, sier Rustad.

Politiets innsatsleder Magnus Strande sier til NTB at det er mange vitner som har sett hendelsen.

— To skal ha trukket våpen

— De forklarer at det har vært et håndgemeng mellom tre til fire personer. To av disse skal ha trukket våpen mot hverandre, hvorav den ene har avfyrt skudd, sier Strande.

Innsatslederen på stedet ønsker ikke å konkludere med hva slags våpen som har blitt brukt, men forteller at funn på stedet tyder på at det er blitt brukt en pistol.

— Dette er meget alvorlig og ikke noe vi skal ha i bybildet vårt. At dette har godt bra er et under, sier innsatslederen.

Tror de snart vet hvem gjerningspersonene er

Politiet har foreløpig ikke identifisert de involvert i hendelsen.

Ved 21-tiden tirsdag kveld gikk politiet ut med anmodning til folk som kan ha sett eller hørt noe om skytingen.

— Politiet anmoder vitner som har observert hendelsen på Grønland nå i kveld, hvor det er avfyrt skudd, tar kontakt med politiet som er på stedet, eventuelt ringer politiet på 02800, heter det i en melding på Twitter.

— Vi har dannet oss et bilde av hvem de involverte er og har store forhåpninger om at alle blir identifisert innen kort tid, sier politiets operasjonsleder Per-Ivar Iversen.

Powered by Labrador CMS