Ifølge politiet har niåringen fortalt at han ble forsøkt lokket inn i bilen ved fotballbanen ved Bjøråsen skole på Romsås.
Ifølge politiet har niåringen fortalt at han ble forsøkt lokket inn i bilen ved Bjøråsen skole og fotballbane på Romsås.

Gutt (9) skal ha blitt forsøkt lokket inn i varebil på Romsås. Politiet ønsker kontakt med personen som grep inn

En ni år gammel gutt skal i ettermiddag ha blitt forsøkt lokket inn i en varebil ved Bjøråsen skole og fotballbane på Romsås. Men en annen person på stedet skal ha grepet inn og hjulpet gutten.

Publisert

— Vi har fått melding om at hendelsen skjedde ved 13.30-tiden i dag, sier operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæther ved Oslo politidistrikt.

Ifølge opplysninger gitt politiet skal en mann i alderen mellom 30 og 50 år, med mørkt og litt grått hår, ha forsøkt å lokke den ni år gamle gutten inn i en varebil.

Politiet ber publikum om hjelp

Gutten skulle få godteri dersom han ble med mannen hjem. Niåringen skal ha ropt om hjelp og en annen person på stedet skal ha grepet inn og hjulpet gutten.

— Vi er blitt opplyst at det skal ha vært en annen voksen ved stedet, som på et eller annet vis grep inn, sier operasjonslederen til VårtOslo.

— Dette er en person som ikke er kjent for oss, og vi ønsker at vedkommende tar kontakt med politiet, sier Bjørn Gunnar Nysæther.

Operasjonslederen legger til at politiet også ønsker å komme i kontakt med andre personer som kan ha opplysninger.

Dersom du vet noe mer kan du ringe politiet på 02800.

— Vi skal opp og snakke med gutten og hans mor. Det blir nok opprettet en sak i kjølvannet av det, sier Nysæther.

Håper på flere opplysninger

— Foreløpig har vi ingen konkrete opplysninger om hvem denne mannen er. Men vi får se om vi får noe mer informasjon som kan gi oss bedre ledetråder, sier operasjonslederen.

— Hva er politiets råd når det oppstår situasjoner som dette?

— Som alltid, og dette gjelder jo for alle som har barn, må man følge med, sier han.

— Hvis det er noen som kjenner seg igjen i den situasjonen beskrevet på Romsås, vil vi veldig gjerne at folk ringer politiet, sier Bjørn Olav Nysæther.

Powered by Labrador CMS