Steffen Søberg måtte rake tre pucker ut av egen kasse. Foto: André Kjernsli

Vålerenga ishockey tapte serieåpningen i Askerhallen

Frisk Asker med pangstart på ishockeysesongen. Den regjerende norgesmesteren åpnet ishockeysesongen med seier over Vålerenga.

Vålerenga startet årets Get-liga der sesongen sluttet i fjor – borte mot Frisk Asker.

I kveld møttes altså de to lagene som tok gull i forrige sesong, seriemester VIF mot norgesmester Frisk Asker. Så lenge Enga sitt etterlengtede Jordal ikke står klart, kunne vi egentlig ikke bedt om en bedre ramme for en serieåpning.

Tobias Lindström og Anders Bastiansen i årets første drop. Foto: André Kjernsli

Cirka ett minutt ut i sesongen burde Vålerenga ha ligget under. SteffenSøberg og resten av laget er helt utspilt, men Mikael Dokken hos hjemmelaget velger pasning når han har åpent mål.

Frisk med fortjent ledelse

Første utvisning går til Frisk, og VIFs power play-rekke er identisk med førstefemmeren, med Daniel Sørvik på backen i stedet for Kalle Ekelund. Første mulighet i overtall er ikke mye å skryte av for Enga.

Like etter kommer Leo Halmrast på isen, så da har 16-åringen fått sin debut i Get-ligaen.

Noe senere får Enga ikke bare en, men to mann utvist, og da er det klart for ledelse til Frisk. Hampus Gustavsson er sist på pucken.

Trygg alene med keeper

Matchen bølger frem og tilbake med situasjoner foran begge mål, men det er Frisk som kommer til de største sjansene. Mot slutten av perioden får plutselig Mats Trygg muligheten alene med Dahlberg i Frisk-målet, men det blir ikke noen VIF-scoring i åpningsperioden.

Mats Trygg klarte ikke å score alene med Frisk-keeperen. Foto: André Kjernsli

Vålerenga åpner midtperioden i overtall. Det sitter litt bedre nå, men årets første Get-liga mål lar vente på seg.

Frisk dobler ledelsen

Perioden fortsetter på en litt rotete måte, og det er nok en gang et Frisk-overtall som må til for å få ny scoring. Igjen er det Hampus Gustavsson som scorer.

Nå virker det som om Vålerenga skjerper seg litt. De går litt mer på skøyter og klarer å flytte spillet høyere opp i banen, men målet mangler fortsatt.

VIF med klar ledelse i skuddstatistikken etter to perioder, men mål ble det ikke. Foto: André Kjernsli

Vålerenga overtar initiativet

Enga fortsetter å jobbe, de har et klart initiativ i kampen uten å komme til gode sjanser. Med under to minutter igjen av perioden kommer Vålerenga nok en gang i undertallstrøbbel.

Mats Trygg pådrar seg sin tredje utvisning for kvelden og får like etter selskap av Villiam Strøm. Skal Frisk gå opp til 3-0 rett før siste vanningspause? De får et par digre sjanser, men det står 2-0 til Frisk før siste periode.

Vålerenga rir av undertallet, nå er spørsmålet om de klarer å holde trykket oppe. Det er ikke hvilken som helst keeper som skal overlistes i Frisk-buret.

Leo Halmrast klarte seg fint i debuten. Foto: André Kjernsli

Frisk punkterer kampen

Thomas Olsen får en gratismulighet etter fem minutter, men blir nok like overrasket som alle andre i hallen og får ikke noe ut av sjansen.

Nå flyr minuttene uten at det skjer noe noen av veiene, Frisk lever greit med det. Idet vi sitter og lurer på når Vålerenga skal ta ut keeperen, setter Frisk Askers Endre Medby sin tredje scoring og dreper kampen.

Enga får en overtallsmulighet mot slutten av kampen, men klarer ikke å pynte på resultatet.

Neste kamp er hjemme i Furuset forum mot nyopprykkede Narvik, som har tapt sine to første kamper. Ingen på Vålerenga sitt lag klarte å sette pucken i mål, så gullhjelmen forblir liggende i silketrekket.