Hatte-Mona Strand viser frem en av hennes kreasjoner i butikken Mona Strand Hatter og Hodebekledning på kulturfesten i går kveld. Foto: Inger-Mari Nebbenes
Hatte-Mona Strand viser frem en av hennes kreasjoner i butikken Mona Strand Hatter og Hodebekledning på kulturfesten i går kveld. Foto: Inger-Mari Nebbenes

Årevis med konflikter i Thereses gate er endelig slutt. I går feiret beboerne med kulturfest og kveldsåpne butikker

Publisert

Flere år med kontroversielle planer og oppgraderinger i Thereses gate er endelig overstått, og det ble feiret med kulturkveld både i Therese gate og nærliggende gater.

Rør og ledninger har blitt byttet under bakken, trikkeskinner har blitt klargjorte for nye trikker, fortauet har blitt bredere, og noen parkeringsplasser som ble fjernet har dukket opp igjen.

— Vi er flere atelierer, hyggelige butikker og spisesteder i nærmiljøet, så vi tenkte at vi gjør det nå. Det er ikke så mange dager siden vi bestemte oss for det, men hvis man vil får man alltid til ting. Også fordi Thereses gate har blitt oppgradert med veldig brede fortauer, sier arrangør og modist, "Hatte-Mona" Strand, til VårtOslo.

Bislet bok fristet med forfatterbesøk i går kveld. Foto: Inger-Mari Nebbenes
Bislet bok fristet med forfatterbesøk i går kveld. Foto: Inger-Mari Nebbenes

Hatter til folket

Det er ikke første gang runddansen arrangeres her. Hatte-Mona selv var med på å starte opp forløperen til Kreativ Runddans for åtte år siden, La Sostas Runddans. Den runddansen ble til som følge av en idemyldring blant kunstnerne som vanket på den nå nedlagte kafeen La Sosta i Vidars gate.

Strand, innehaveren av Mona Strand Hatter og Hodebekledning i Bolteløkka allé 10, følte at det var på tide å dra i gang arrangementet igjen etter omtrent en fireårig pause.

— Alle er veldig positive til Kreativ Runddans, folk er fornøyde og synes det er så koselig. Det skaper et godt miljø. Og så får man lov til å komme innom - mange synes jo det er litt "skummelt" med disse småbutikkene ellers! For eksempel er det lett å tro at en hattebutikk kun er for de rike, men mitt motto er "hatter til folket", sier hun.

Bislett Guttekor på Godt Brød. Foto: Inger-Mari Nebbenes
Bislett Guttekor på Godt Brød. Foto: Inger-Mari Nebbenes

Strykekonsert hos fiolinmakeren

22 atelierer, butikker og spisesteder holdt kveldsåpent, 20 av dem senere enn normalt, og Bislett guttekor stilte med sang langs Thereses gate og innendørs intimkonserter.

Hos Von der lippe Fiolin-makeren kunne man oppleve mini-strykekonsert, og Bislet Bok hadde forfatterbesøk. Hele gaten ble lyst opp med stemningsskapende fakler.

Det er litt vanskelig å si hvor mange totalt som tok turen i går kveld, men Hatte-Mona estimerer at det var minst 200, og telte omtrent 80 mennesker som stakk innom butikken hennes.

— Vi tenker å kanskje lage et sommermarked i samme ånd, avslører hun. — Da kan vi kanskje kjøre på med litt flere bruktting, man kan resirkulere og bytte. Vi kan utvide det hele — det er mye man kan gjøre.

22 atelierer, butikker og spisesteder ble med på Kreativ Runddans, 'et symbol på en ny start for Thereses gate'.
22 atelierer, butikker og spisesteder ble med på Kreativ Runddans, "et symbol på en ny start for Thereses gate".
Powered by Labrador CMS