Oslo 20150430.Prosjektutvikler for 'Vann i by', Tharan Fergus, går over Hovinbekken på Ensjø. Oslo har gjort en rekke tiltak for å håndtere overflatevann blant annet ved å åpne byens bekker og elver.
Hovinbekken renner blant annet gjennom dette nabolaget på Hasle. Men vet du hvilken bydel Hasle ligger i?

Oslo-quizen 38: Visste du dette om byen vår?

Vi er kommet fram til den 38. utgaven av VårtOslos by-quiz. Test deg selv!

Publisert

Spørsmål:

1. OnklP & De Fjerne Slektningene er en videreføring av et samarbeid mellom rapperen OnklP og hvilket band fra Oslo?

2. Hva slags bakverk var det svenske Jonathan Larsson i 2013 fant ut at han skulle begynne å selge ut av hybelvinduet sitt på Harald Hårdrådes plass?

3. Fleip eller fakta? Kun én kvinne har sittet som byrådsleder i Oslo.

4. Hva heter klesdesigneren fra Oslo, som i tillegg til å være kjent for sine lekne og fargerike klær, også er en profilert illustratør og forfatter av aktivitetsbøker for barn?

5. Norges største brukthandel holder til på Grünerløkka, nærmere  bestemt i Sannergata 3. Hva heter den?

6. I hvilken bydel ligger strøk som Hasle, Frydenberg og Løren?

7. Hva slags anlegg er «Terje»? Anlegget, som blir hyppig brukt i disse dager, ligger på Grønlikaia og tilhører bygg- og anleggsselskapet NCC.

Svar:

1. Oslo Ess.

2. Vafler. «Haralds Vaffel» ble en kjempesuksess og drives i dag fra, mildt sagt, oppgraderte lokaler ved Olaf Ryes plass.

3. Fleip. Oslo har aldri hatt en kvinnelig byrådsleder.

4. Fam Irvoll.

5. Antikkvarehuset. Brukthandelen har eksistert i forskjellige lokaler i rundt 30 år og holder i dag til i et lokale på omkring 1000 kvadratmeter.

6. Bydel Grünerløkka.

7. Et snøsmelteanlegg! Anlegget ble skrudd på for sesongen tirsdag etter nyttårsaften, og kan ta imot 500 kubikkmeter med snø i timen. Navnet «Terje» kommer av at idéen om anlegget ble fremmet av sjefsingeniør i NCC, Terje Myrhaug. Anlegget ble tatt i bruk for første gang i 2011.




Powered by Labrador CMS