Tøyenbadet 2
Det nye Tøyenbadet endte til slutt på samme sted som dagens basseng. Illustrasjon: Asplan Viak

Nyttårsaften er siste sjanse til å besøke Tøyenbadet før det rives. Velkommen til nytt stålbasseng på Økern

Den 1. januar 2020 stenger Tøyenbadet, og i løpet av våren skal det rives. Deretter skal et nytt, moderne og miljøvennlig badeanlegg bygges på samme sted.

Når det nye anlegget står klart i 2023, får det 2,5 så mye vannflate, på til sammen rundt 2730 kvadratmeter. Det blir totalt åtte basseng, fire ute og fire inne. Både innendørs og utendørs blir det eget stupebasseng på 12×13 meter og fem meters stupetårn, det blir familiebasseng ute og inne, i tillegg til utendørs småbarnsbasseng og et mindre svømmebasseng på 25×12,5 meter.

Inne blir det i tillegg et varmtvannsbasseng, og et stort hovedbasseng på 50×25 meter. Begge disse bassengene får bunn som kan heves og senkes og tilrettelegges for ulike behov, ifølge ByPlan Oslo.

Tøyenbadet 4
Slik vil det nye Tøyenbadet bli seende ut innvendig. Illustrasjon: Asplan Viak

Midlertidig basseng på Økern

Men frem til 2023 vil det være underkapasitet på badeanlegg i Oslo og kommunen skal plassere en midlertidig løsning på Økern. Det midlertidige stålbassenget på Økern åpner sommeren 2020.

Midlertidig bad Økern
Plasseringen av det nye 25 meters bassenget blir rett på nedsiden av det nye skolebygget på Løren Skole. Foto: Oslo kommune

Badet blir på 25×12,5 meter og får varierende dybde, to damegarderober, to herregarderober, en familiegarderobe og blir tilrettelagt for svømmeopplæring. Badet på Økern blir likevel først og fremst et tilbud for skoler og idrettsforeninger som mister tilbudet på Tøyen. Det blir derfor begrenset åpningstid for publikum.

Nye Tøyenbadet
Badeflaten i det nye badet blir 2,5 ganger så stort som i dag. Illustrasjon: Asplan Viak

Fire år uten bad på helårsbassenget på Tøyen betyr at det går mot en periode med underkapasitet for badende i Oslo.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer