Oslo 20240212. Trikker i snødekt gate i Oslo.Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB
Med unntak av Holmenkollebanen, som ikke kom frem til Frognerseteren, gikk trikker og busser stort sett som varslet i Oslo mandag.

Mer snø i vente: – Vil bli en del utfordringer i morgentimene

Kun Holmenkollbanen hadde mandag kveld problemer med å komme frem til Frognerseteren. Men nå advares folk i Oslo og resten av Østlandet om at det kan bli kaotisk og vrient med fremkommelighet tirsdag.

Publisert

Etter en dag med jevnt snøfall i store deler av Sør-Norge er det østlendingene som vil bli møtt av mer snø tirsdag morgen.

– Det er ikke over helt ennå. Fra Telemark og opp langs Oslofjorden samt på Romerike vil det fortsette å snø utover kvelden, gjennom natta og inn i morgentimene, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt til NTB.

Mer snø i vente

– Det er ventet at det vil bli en del utfordringer i morgentimene, legger haga til.

Han forteller at det totalt sett er ventet å komme opp mot 10 centimeter med snø på det meste.

– Det vil variere en del fra sted til sted, sier meteorologen.

Ser bedre ut i Agder og Rogaland

Mandag skapte været problemer blant annet i Rogaland. Politiet fikk i morgentimene inn flere meldinger om biler som hadde kjørt seg fast, og de meldte om lange køer på alle veier inn mot Stavanger sentrum.

Flere eksamener ved Universitetet i Stavanger måtte utsettes fordi studentene hadde problemer med å rekke fram i tide.

– Både i Rogaland og Agder ser det ut til å bli bedre vær tirsdag. Årsaken til dette er at bygene trekker nordøstover mot Østlandet, forklarer Haga.

Letter mot ettermiddagen

Selv om snøen kan skape problemer på morgenkvisten, har meteorologen en gladnyhet til dem som frykter at de må bruke lang tid hjem fra jobb tirsdag.

Da skal nemlig snøbygene ha gitt seg på Østlandet også.

– Det kan nok være greit å beregne litt ekstra tid på vei til jobb, men det bør være lettere å komme seg hjem igjen, sier Haga.

Powered by Labrador CMS