Oslo 20230419. Godt vær på østlandet. Sol og varme.Foto: Lars Thomas Nordby / NTB
Oslofolk bør finne frem solbriller og solkrem i helgen - sola skal skinne hele tiden!

Knallvær hele helgen! - Det er bare å nyte høytrykket så lenge det varer

Det blir sol fra skyfri himmel og tosifrede varmgrader i Oslo hele helgen! — Det er et høytrykk over hele Skandinavia, så i dag er det veldig mange som vil få mye fint vær, sier meteorolog Martin Granerød.

Publisert

Selv om det kan virke som en kjølig start på dagen i hele Norge, så er dette dagen hvor du skal ta fram både solkrem og solbrillene dine.

I hvert fall hvis du skal lytte til vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt, som lover knallvær hele helgen.

Varmere i Oslo

Temperaturene i Oslo vil iløpet av søndag nå 15 varmegrader. I resten av Sør-Norge vil de ligge på mellom 10 og 13 varmegrader.

Ifølge yr.no skal hovedstaden få skyfri himmel, mens det blir tidvis litt skyer andre steder i Sør-Norge.

— I morgentimene er det litt skyer på Sørlandet, Rogaland og i Telemark, men utover dagen vil nok alle få strålende vær slik det ser ut nå. Vi vil få lange perioder med sol, sier Martin Granerød.

Finn frem solbriller og solkrem

Nord for Dovre kommer det til å være et lite skydekke, men dette ligger ifølge meteorologen såpass høyt at sola kommer til å skinne gjennom.

— Sola vil dukke opp også i de nordligste landsdelene. Her vil det riktignok ta noe lenger tid, da et lite skydekke vil være der på starten av dagen.

Granerød oppfordrer alle til å ta fram solbrillene og solkremen, da det også er meldt om moderat UV-indeks lørdag.

— Det er bare å nyte høytrykket så lenge det varer. Nord i landet kan det komme litt regn allerede i morgen, mens i Sør-Norge ser det foreløpig ut til at det vil skye litt mer til i begynnelsen av neste uke.

Powered by Labrador CMS