Barn og unge vil kunne reise betydelig billigere i hele takstsonen som i dag betjenes av det fylkeskommunale administrasjonsselskapet Ruter.
Barn og unge vil kunne reise betydelig billigere i hele takstsonen som i dag betjenes av det fylkeskommunale administrasjonsselskapet Ruter.

Endelig ble Oslo og Viken enige: Barn og unge får billigere månedskort over flere soner

Fra tidligere er det kjent at barn og unge i Oslo får billigere månedskort fra høsten. Nå er nabofylket Viken blitt enig med hovedstaden - det blir billigere også over flere soner i Akershus.

Publisert

Viken fylkesting slutter seg til en avtale med Oslo kommune om et forsøk i skoleåret 2023/2024, med reduserte priser for månedskort for barn- og unge, heter det i en pressemelding.

Det betyr at prisen på månedskort for barn og unge (6 år – 19 år) reduseres til 299 kroner, 399 kroner og 499 kroner for henholdsvis 1, 2 og 3+ soner.

Gjelder fra august

— Dette er et av flere viktige tiltak som kan bidra til å endre barn og unges reisevaner, og også bedre mulighetene for de som ikke har andre transportalternativ, heter det i en felles uttalelse fra partiene som sikret flertall i Viken fylkesting.

Flertallspartiene i fylkestinget er Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Rødt, MDG og SV.

Når Viken oppløses og Akershus gjenoppstår som fylkeskommune, vil barn og unge kunne reise betydelig billigere i hele takstsonen som i dag betjenes av det fylkeskommunale administrasjonsselskapet Ruter.

— Billigere månedskort for barn og unge vil hjelpe mange ungdommer og familiers hverdagsøkonomi, sier fylkesråd for samferdsel, Olav Skinnes (Sp). 

— Det vil også gjøre buss og tog mer attraktivt for unge. Vi er glade for at vi får til dette i hele Akershus allerede fra august i år, sier Skinnes.

Powered by Labrador CMS