— Jeg tror det vil bli et enda sterkere opprør i Groruddalen enn sist, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Stovner, Rashid Nawaz (Ap).
— Jeg tror det vil bli et enda sterkere opprør i Groruddalen enn sist, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Stovner, Rashid Nawaz (Ap).

Ap-politikere frykter velgerflukt. Frykter det ikke er penger igjen til prosjekter på Oslo øst

Flere av Aps lokalpolitikere Oslo øst frykter en ny velgerflukt i neste lokalvalg etter at realisering av Fornebubanen fører til ny økning i bompengeprisene.

Publisert

Ved lokalvalget i 2019 tapte Arbeiderpartiet mange velgere til blant annet bompengepartiet, etter at byrådet ønsket enda flere bomstasjoner.

Nå frykter flere lokalpolitikere at det samme vil gjenta seg ved neste valg.

– Ap tapte valget på grunn av bompenger da. Jeg har ikke lyst til at vi kommer dit igjen, men jeg frykter det. Jeg tror det vil bli et enda sterkere opprør i Groruddalen enn sist, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Stovner, Rashid Nawaz (Ap) til Dagsavisen.

Bruker milliarder

Han får støtte fra de fleste andre Ap-lederne i de forskjellige bydelsutvalgene i Groruddalen.

– Slik jeg ser det, så burde staten tatt en mye større andel av regningen, sier Lars Erik Fuglesang (Ap) som er BU-leder i bydel Bjerke.

De neste årene skal Oslo bruke milliarder på store prosjekter som Fornebubanen, E18, nytt vannforsyningsanlegg, og CO2-anlegget på Klemetsrud.

Nawaz frykter at det betyr at det ikke er penger igjen til prosjekter på østkanten.

Powered by Labrador CMS