Nationaltheatret står overfor store økonomiske utfordringer og må redusere sine årlige utgifter med 20 millioner.

Nationaltheatret må redusere utgifter og nedbemanne: – En trist dag for oss alle

Nationaltheatret må redusere sine årlige utgifter med 20 millioner, grunnet økonomiske problemer. Det innebærer blant annet nedbemanning.

Publisert

I en pressemelding informerer Nationaltheatret om at de står overfor store økonomiske utfordringer. Dette fører til at de nå må redusere sine årlige utgifter med 20 millioner kroner.

Teateret peker blant annet til at de blir påvirket av folks stramme økonomi, og at utgiftene øker mer enn det de klarer å hente inn på billettsalg og andre inntekter. 

Nationaltheatret mottar årlig et betydelig statstilskudd, men den trange økonomien har fortsatt stor påvirkning.

– Håper vi kan unngå oppsigelser

– De økonomiske rammene til selve teaterdriften over tid er blitt strammere, siden lønns- og prisveksten ikke har blitt fullt ut kompensert gjennom mange år. Det er derfor nå nødvendig å sikre at vi for årene som kommer har en bærekraftig økonomi, sier direktør ved Nationaltheatret Marta Færevaag Hjelle i pressemeldingen.

Direktør ved Nationaltheatret, Marta Færevaag Hjelle, håper oppsigelser av teaterets ansatte kan unngås.

Ansatte ble torsdag informert om teaterets økonomiske utfordringer, og hvilke tiltak som nå igangsettes for å styrke økonomien på kort sikt. 

Samtidig jobbes det for å sikre teaterets bemanningsbehov på lang sikt. 

– Vi er en tett sammenvevd familie på Nationaltheatret, så dette er en trist dag for oss alle, men ved å revurdere alle nyansettelser og gå i dialog med de ansatte om sluttpakker, håper vi i det lengste å unngå oppsigelser, fortsetter Færevaag Hjelle.

– Det smerter oss

– Vi skal fortsatt levere teateropplevelser i verdensklasse, men en nedbemanning i en allerede effektiv organisasjon som vår vil naturligvis også merkes av publikum, og det smerter oss, sier teatersjef Kristian Seltun.

De neste ukene skal teatret arbeide med å identifisere tiltak som øker inntekter og reduserer kostnader som ikke berører bemanningen direkte. 

Parallelt skal det åpnes for at ansatte kan søke sluttpakker. Igangsetting av en eventuell oppsigelsesprosess besluttes først når resultatene av alle andre økonomiske tiltak foreligger.

Powered by Labrador CMS