22 av de innlagte koronapasientene ligger på intensivavdeling, der 18 pasienter nå behandles med respirator, opplyser Oslo universitetssykehus.

Koronapasienter på respirator har økt ved Oslo universitetssykehus. Like mange nå som ved tidligere smittetopper

Til sammen 18 koronapasienter får nå behandling med respirator ved Oslo universitetssykehus (OUS). Det er like mange som ved de to tidligere høyeste smittetoppene under pandemien.

Publisert

Per 12. desember er det 46 innlagte koronapasienter ved Oslo universitetssykehus (OUS). Det er en kraftig økning siden for en måned siden. Da hadde OUS færre en halvparten så mange innlagte pasienter med korona.

22 av pasientene ligger på intensivavdeling, der 18 nå behandles med respirator, opplyser sykehuset på sin nettside.

— Aktivitet i operasjonsstue stanset

— I går, lørdag 11. desember, døde nok en inneliggende pasient med covid-19-sykdom ved OUS. Dette er det 91. dødsfallet ved sykehuset relatert til pandemien, skriver Oslo universietssykehus.

— Vi kan av personvernhensyn ikke gi ytterligere informasjon om den avdøde, opplyser OUS.

Den blå grafen viser hvordan antallet koronapasienter har økt kraftig de siste ukene.

Tidligere i uken rapporterte OUS om smitteutbrudd på gynekologisk avdeling ved Ullevål.

— Den 9. desember ble det oppdaget at tre ansatte, en pasient og dennes pårørende var smittet med covid-19, Delta-varianten. De ansatte er i isolasjon og pasienten behandles videre i isolat, skriver OUS.

— Som en konsekvens av dette utbruddet er det også midlertidig stans i aktiviteten på en operasjonsstue, opplyser sykehuset.

Powered by Labrador CMS