– Denne dagen markerer stolthet over samisk kultur, identitet, språk og historie, sier ordfører Marianne Borgen.

VårtOslo gratulerer så MASSE med Samefolkets dag i dag! Her er programmet fra Rådhuset

500 gjester feirer 20 år med samenes nasjonaldag i Oslo rådhus. Vuorbbe biejvijn! Læhkoeh biejjine! og Lihkku beivviin! 🤩🥰

Publisert

– Samenes nasjonaldag er en festdag for alle samer, for nasjonen og for Oslo. Denne dagen markerer stolthet over samisk kultur, identitet, språk og historie. Vi viser at det samiske er en del av vår felles historie og kulturarv. Jeg er stolt over å invitere den samiske befolkningen i Oslo til en festmarkering i rådhuset og gleder meg til å se det samiske flagget pryde hele byen, sier ordfører i Oslo, Marianne Borgen.

I år er det 20 år siden Oslo kommune markerte samenes nasjonaldag for første gang. Borgen tar imot Hans Majestet Kongen og inviterte gjester til servering, kunstneriske innslag og joik i Oslo rådhus.

Feiringen begynner allerede klokken 09.00 når det samiske flagget heises i rådhusets borggård, hvor ordfører Borgen, representanter for 6. februar-komiteen og Samisk Hus er til stede. Under seremonien vil nasjonalsangen, Sámi soga lávlla, spilles fra Rådhusklokkene.

20-årsmarkering

Første gang samenes nasjonaldag ble markert i Oslo rådhus, var 6. februar 2003. Arrangementet ble gjennomført etter initiativ fra det samiske miljøet.

Den første markeringen for 20 år siden startet med heising av to samiske flagg i Borggården, joik og samenes sang ble spilt på klokkespillet. Deretter ble 100 gjester invitert inn til frokostbuffet i Festgalleriet.

Siden 2003 har arrangementet vokst i størrelse og betydning. I 2023 kan arrangementet igjen feires slik før pandemien, med 500 inviterte gjester til servering, kunstneriske innslag og taler i Rådhushallen.

Program på Rådhuset

Kl. 09.00 – Flaggheisingsseremoni i rådhusets borggård

Kl. 10.30 – Presist oppmøte for pressen utenfor hovedinngangen i borggården

Kl. 11.00 – Ordfører Marianne Borgen tar imot Hans Majestet Kongen, kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik og utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim

Kl. 11.00-12.45 - Servering, taler og kunstneriske innslag

Kl. 13.00 – Arrangementet avsluttes

Powered by Labrador CMS