Oslo 20230514. Lars Petter Solås, Frps listetopp i Oslo, fratas medlemskapet i partiet etter hendelsene under et nachspiel på landsmøtet i slutten av april.Foto: Fremskrittspartiet / NTB
Listetopp Lars Petter Solås trekker seg nå fra oslolistene.

Lars Petter Solås trekker seg som ordførerkandidat for Frp. – Jeg skal ikke stå i veien for partiet

– Jeg har i dag søkt valgstyret i Oslo om å bli strøket fra partiets lister til bystyret og bydelsutvalget. Jeg er fortsatt sykmeldt og vil være vanskelig å nå i tiden fremover.

Publisert

Søndag ble det klart at Fremskrittspartiet kastet Lars Petter Solås ut av Frp. Nå har Lars Petter Solås selv også valgt å bli fritatt for plassen på toppen av Frps liste til kommunevalget.

Det betyr at de som stemmer på Frp i Oslo under høstens valg, ikke lenger vil stemme på Solås.

– Uakseptabelt

Bakgrunnen er voldshendelser mot journalister under et nachspiel på landsmøtet i slutten av april. Solås har i etterkant av hendelsene beklaget oppførselen sin gjentatte ganger.

– Jeg beklager på det sterkeste til de berørte journalistene. Oppførselen som har blitt beskrevet, er åpenbart fullstendig uakseptabel. Det er selvsagt ingen unnskyldning at alkoholen påvirker min dømmekraft her, og jeg vil ta ansvar for min oppførsel, skrev han i et innlegg på Facebook mandag forrige uke.

– Har det vanskelig

I et Facebook-innlegg skriver han nå at:

– Jeg er fast bestemt på å ta ansvaret og rette opp mine feil. Det innebærer også at jeg ikke skal stå i veien for partiet og de andre dyktige kandidatene på listen til Oslo FrP i det kommende valget. Derfor har jeg i dag søkt valgstyret i Oslo om å bli strøket fra partiets lister til bystyret og bydelsutvalget.

– Jeg vil også bruke mer tid med familie og venner som står meg nær. Det høres kanskje ut som en klisjé, men jeg skal helt enkelt bruke tid på å bli en bedre versjon av meg selv. Jeg er fortsatt sykmeldt og vil være vanskelig å nå i tiden fremover.

Powered by Labrador CMS