Video: Abdullah Alsabeehg

Her samler Alliansen inn underskrifter folk tror er kampanje mot bompenger. - Jeg føler meg lurt og misbrukt! Se videoen

Den siste tiden har høyreekstreme Alliansen stått ved kjøpesentre på Mortensrud og Hauketo og samlet underskrifter mot bompenger. Men egentlig er det underskrifter til valglister for partiet. Det fikk Oslos varaordfører Abdullah Alsabeehg (Ap) til å reagere. Se videoen fra konfrontasjonen.

Publisert

Det var en helg i slutten av april at en mann, som ønsker å være anonym, kunne lese ordene “Nei til bompenger” på en stand utenfor et kjøpesenter på Mortensrud.

Her kunne forbipasserende skrive under på et ark dersom man var imot bompenger.

Men det var Hans Jørgen Lysglimt Johansen, partileder for Alliansen, som samlet underskrifter.

— Alle som skrev under var ikke etnisk norske

VårtOslo har fått tilsendt bilder av papirene man kunne skrive under på. Det som tilsynelatende er en kampanje mot bompenger er egentlig listeforslag til valglister for partiet Alliansen.

Da tipseren kom hjem fant han ut hva han hadde skrevet under på.

— Jeg tenkte at det var veldig frekt at en person som er imot utlendinger og muslimer i Norge står der og lurer dem til å skrive under. Alle som skrev under var jo «ikke etnisk norske», så jeg følte meg lurt og misbrukt.

Utenfor Hauketo senter sto det noen og samlet underskrifter, i det flere trodde var en aksjon mot bompenger. Egentlig var det partiet Alliansen.

— Jeg fikk ikke noe inntrykk av at det var noe annet. Min kone hadde nettopp lest en artikkel om dette og fortalte det til meg, så da ble jeg veldig oppgitt og tenkte at det umulig kan være lov å lure folk sånn, fortsetter tipseren.

Selv om fristen for å levere valglister gikk ut 31. mars, kan partier fortsatt levere innsamlede underskrifter.

Stanser person fra å skrive under

Noen uker tidligere var varaordfører Abdullah Alsabeehg (Ap) på handletur i hjemtraktene. Ap-politikeren, som er oppvokst på Holmlia og bor i bydelen, kunne utenfor Hauketo senter se Alliansen-leder Lysglimt Johansen samle underskrifter.

Alsabeehg bestemte seg for å konfrontere den høyreekstreme politikeren.

Abdullah Alsabeehg
— Folk bør få vite hva de skriver under på, og hva Alliansen og Lysglimt faktisk står for, sier Abdullah Alsabeehg.

— Du samler underskrifter mot bompenger, men du sier ikke noe om holdningene dine til mangfold og integrering? spør Alsabeehg.

— Stort sett så er mange innvandrere mye mer våkne... svarer Lysglimt Johansen, før en person kommer opp til standen for å skrive under.

Han blir så stanset av Alsabeehg, som forteller hva partiet står for. Etter konfrontasjonen skal Lysglimt ha pakket ned og forlatt stedet, ifølge Alsabeehg.

— Udemokratisk

— Jeg er glad for at jeg fikk avslørt ham, og på en måte jaget han bort, sier varaordføreren til VårtOslo.

— Da jeg fortalte folk hvem Lysglimt var og hva han faktisk står for, tok det minutter før han pakket sammen og dro, sier varaordføreren.

Alsabeehg synes hele kampanjen er provoserende, og kaller det udemokratisk.

— Han samler underskrifter for å støtte hans høyreekstreme prosjekt, men pakker det inn i en kampanje mot bompenger, i en av Oslos mest mangfoldige bydeler. Det er veldig stygt, sier han.

— Folk bør få vite hva de skriver under på, og hva Alliansen og Lysglimt faktisk står for av forkastelige holdninger. I stedet blir folk lurt til å skrive under på en liste fordi de tror det er en kampanje for å fjerne bompengene, legger Ap-politikeren til.

Lysglimt Johansen: — Jeg er ikke "imot" noen

Til VårtOslo kommenterer ikke partileder Lysglimt konfrontasjonen med varaordføreren utenfor Hauketo senter direkte. Han påstår likevel at han egentlig ikke er imot noen som helst.

— Jeg er glad i alle, jeg er ikke "imot" noen som helst. Det er media og sannhetens fiender som påstår at jeg er imot noen, sier lederen i Alliansen.

Hans Jørgen Lysglimt Johansen leder partiet Alliansen.

— Men vi i Alliansen er meget sterkt imot bompenger, mer enn noe annet parti som stiller til valg nå. En underskrift til Alliansen er en underskrift mot bompenger, legger Lysglimt Johansen til.

Alliansen-lederen sier han har sett videoen til Alsabeehg, og sier selv at han "skryter av innvandrere".

— Jeg sier jo at "stort sett er innvandrere mer våkne enn nordmenn", og det er jo sant! Våkne som i "våkne til å se galskapen i det norske samfunnet", hevder Lysglimt Johansen.

For partilederen er det ikke noe spørsmål om at han har lurt noen til noe som helst.

— Det står veldig tydelig på underskriftsskjemaet hva det er, sier Hans Jørgen Lysglimt Johansen til VårtOslo.

Powered by Labrador CMS