Snøværet skaper problemer for kollektivtrafikken i Oslo-området mandag ettermiddag.

Store deler av busstrafikken i Oslo står på grunn av snøfallet. Reisegarantien gjelder ikke, sier Ruter

Store deler av busstrafikken i Oslo er stanset på grunn av kraftig snøvær og vanskelige kjøreforhold. Ruter oppgir at reisegarantien ikke gjelder.

Publisert

Flere steder i Oslo har busser måttet gi opp å kjøre videre på grunn av kjøreforholdene. Snøen har lavet ned på Østlandet mandag, noe som skaper problemer blant annet for kollektivtrafikken i Oslo.

All busstrafikk i Oslo-området fra linje 20 til 76 er midlertidig stanset, opplyser Ruter til Aftenposten. Ruter opplyser at det er forsinkelser på de øvrige linjene.

Det er uvisst hvor lenge trafikken vil være stanset, men Ruter opplyser at de gjør fortløpende vurderinger. De oppfordrer folk om å bli hjemme eller benytte seg av alternative skinnegående transportmidler.

Ingen reisegaranti

Snøværet fører også til problemer for trikkene i Oslo, samt T-banens linje 1. Her er det ingen trafikk mellom Skogen og Frognerseteren på grunn av glatte skinner.

Ruter opplyser på sine hjemmesider at reisegarantien ikke gjelder «ved slike forhold», skriver Dagbladet

Snøen laver ned over Jernbanetorget.

Vogntog står fast

Også på veiene er det problemer mandag ettermiddag. Blant annet ble tre vogntog ved 15-tiden stående bom fast på E6 ved Skulleruddumpa i Oslo.

Kaos også på veiene på grunn av det uventede kraftige snøfallet. Her ved Ulvensplitten.

– Tre vogntog som ikke kommer seg fram på grunn av glatt veibane. Full stans i trafikken, skrev politiet på Twitter. Vogntogene fikk etter hvert på kjetting og kunne kjøre videre.

Powered by Labrador CMS