Norges fredsråd arrangerer fakkeltog for vinneren av Nobels fredspris Narges Mohammadi, som sitter fengsel.

Fredsprisvinneren hyllet av folkemengde utenfor Grand Hotel. Se bildene

Til ære for fredsprismottaker Narges Mohammadi gikk hundrevis av mennesker i det tradisjonelle fakkeltoget. Familiemedlemmene tok imot hyllesten på balkongen.

Publisert

Norges fredsråd arrangerer fakkeltog for vinneren av Nobels fredspris Narges Mohammadi, som sitter fengslet og er representert ved barna Ali og Kiana Rahmani og ektefellen Taghi Rahmani. 

Mohammadi får fredsprisen for sin kamp mot undertrykking av kvinner i Iran og kampen for menneskerettigheter og frihet for alle.

Ledet an av en kvinne som gikk bak fengselsgitter, ble det en symboltung ferd for fakkeltoget fra Jernbanetorget til Grand hotell.

Klokken 19 kom familiemedlemmene til fredsprismottaker Narges Mohammadi ut på hotellbalkongen. De mottok hyllesten fra hundrevis av deltakere

Familien til fredsprismottakeren mottar hyllesten fra deltakerne i årets fakkeltog.

– Vi anslår at det er rundt 1300–1500 mennesker som startet i fakkeltoget, forteller operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo-politiet til NTB.

Han sier det hele går fredelig for seg og at de ikke har hatt noen problemer med gjennomføringen. Pedersen sier at de heller ikke forventer noen uroligheter.

Powered by Labrador CMS