Oslo 20231115. Kvinnelig lærer underviser. Elever i klasserom.
På seks år har det blitt sendt 23.000 meldinger om vold og trusler fra skolene i Oslo.

Økt vold i Oslo-skolen. – Lærerstanden blir sviktet

På seks år har det blitt sendt 23.000 meldinger om vold og trusler fra skolene i Oslo. Stadig flere lærere sier de har opplevd vold på arbeidsplassen.

Publisert

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at andelen lærere som rapporterer om vold har økt helt siden 2013. Økningen er mye tydeligere enn i andre yrker, skriver Aftenposten.

– Vi kan slå fast at det har vært en økning i andelen som rapporterer om vold blant sysselsatte i undervisningsyrker, sier Kristina Strand Støren i Statistisk sentralbyrå.

– Lærerstanden blir sviktet

Frp-leder Sylvi Listhaug mener pandemien, sosiale medier og mobilbruk og innskrenking av lærerens makt i klasserommet kan ha bidratt til voldsøkningen i Oslo-skolen.

Hun tar til orde for at den berømte 9A-paragrafen, ofte kalt «mobbeloven», bør endres. Den gir i dag skolene aktivitetsplikt hvis elevene opplever å bli krenket.

Bergen 20230829. Sylvi Listhaug (Frp) under partilederdebatt i TV 2 sine lokaler i Media City Bergen.
Frp-leder Sylvi Listhaug tar til orde for å fjerne den såkalte «mobbeloven» i den norske skolen. Hun mener lærerne har for liten makt i klasserommet.

– Lærerstanden blir sviktet. Det er rett og slett sjokkerende at man skal finne seg i å stå i en sånn jobb, sier Frp-lederen.

– Uakseptabelt

Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) kaller økningen en «uakseptabel utvikling».

Oslo 20230206. Ordfører i Stavanger og leder av Arbeiderpartiets energiutvalg, Kari Nessa Nordtun, legger fram sin innstilling til partiets nye energipolitikk for de neste årene.
Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) sier økningen i vold i Oslo-skolen er uakseptabelt.

– Skolen skal være et trygt sted, både for barna våre og alle voksne som jobber der. Jeg forventer at skoleeiere og skoler sikrer et godt og trygt skole- og arbeidsmiljø, skriver hun i en epost til Aftenposten.

Powered by Labrador CMS