Surt, veldig surt. Vi satte oss riktig nok i situasjonen med at vi tar ledelsen. Jeg er stolt av gutta etter det vi har gjort i det siste, sa VIF-trener Ronny Deila etter poengdeling i Skien. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Kanonkule på overtid ødela for tre viktige VIF-poeng. — Surt, veldig surt, mener Ronny Deila

Vålerenga holdt på å sjokkere Odd og bli første bortelag med seier i Skien i år. Men mens VIF er inne i sin verste periode siden 1989, er Odd ubeseiret på hjemmebane i årets sesong.

De første 25 minuttene må kunne sies å være ganske kjedelige for nøytrale seere. For Vålerenga sin del så det derimot oppløftende ut. De holdt tritt med Odd, og kom til flere halvsjanser.

Etter 26 minutter kom Bård Finne seg løs fra to forsvarere og ble felt. Aron Dønnums frispark ble reddet av Odd-keeper Sondre Rossbach. Vålerenga klart nærmest å ta ledelse.

Odd – Vålerenga 1-1 (0-0). 5362 tilskuere. Mål: 0-1 Bård Finne (56), 1-1 Birk Risa (90).

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding. Gult kort: Magnus Lekven, Christian Borchgrevink, Vålerenga, Markus André Kaasa, Odd.

Finne i tverligger

Den andre ordentlige sjansen kom da Ivan Näsberg dro seg fri og spilte ut til Deyver Vega. Han skrudde ballen utenfor. Bare minuttet etter fyrte Bård Finne løs fra 20 meter. Ballen smalt i tverrliggeren.

Et strålende forsøk fra Finne. Og nå var VIF i slaget. Finne driblet seg inn i feltet og fyrte. Ballen gikk en halv meter utenfor. Sjanse-bonanza i Skien. Vålerenga så ut som et helt nytt lag.

Vålerengas Amin Nouri trøstes av Klanen etter at tre poeng glapp på overtid mot Odd. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Kun tilfeldigheter gjorde at Vålerenga ikke fant veien til nettmaskene i første omgang. Vålerenga kunne derfor gå fornøyd til pause.

Store VIF-sjanser

I det 53. minutt kom Vålerenga til en enorm sjanse da Finne fant Matthías Vilhjálmsson etter en kontring. Vålerenga-spissen kom alene med keeper, men var ikke kald nok i avslutningen. Veldig nære for VIF.

Odds venstreback Birk Risa ville ikke ha noe av at Vålerenga skulle bli første bortelag som tok med tre poeng fra Skien i år, og hamret inn 1-1 i det 93. minutt. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

To minutter senere skulle et meget fortjent ledermål.  Vilhjálmsson og Finne kombinerte seg lekkert gjennom Odd-forsvaret. Finne avsluttet iskaldt forbi Rossbach. Helt til det 80. minutt så det ut som Vålerenga endelig skulle ta full poengpott i en seriekamp.

Odd klarte først med ti minutter igjen av å kampen å legge skikkelig press på gjestene, men med kaptein Adam Larsen Kwarasey tilbake mellom stengene for første gang siden 23. juni, oste det trygghet bak hos Vålerenga.

Og VIF skulle holde ut lenge. Men i det 92. minutt skulle Odd få en kjempesjanse. Vebjørn Hoff løftet ballen inn til Fredrik Nordkvelle som kunne avslutte på direkten fra fem meter, men Odd-spilleren traff ikke kula.

Kanonkule fra Birk Risa

Minuttet etter kom utligningen. En kanonkule på fra Birk Risa på overtid reddet 1-1 for vertene. Surt for Vålerenga, som dog kan være fornøyde med prestasjonen.

— Surt, veldig surt. Vi satte oss riktig nok i situasjonen med at vi tar ledelsen. Jeg er stolt av gutta etter det vi har gjort i det siste. Å levere en sånn kamp er godt gjort. Dette nivået var vi på i våres, og da blir det poeng, sa VIF-trener Ronny Deila etter kampen.

– Frykten for å tape kommer inn, og det må vi få gjort noe med. Det kunne vært verre. Vi kunne tapt og spilt dritt, men vi må ta med oss de positive tingene med at vi er på gang. Det er så mye kvalitet i laget og bare snakk om å få det ut, la en fattet Deila til.