På Sandaker senter blir det nå mulig å sette fra deg en blomsterpotte du ikke bruker og hente noen tegneserier andre ikke lenger trenger. Foto: Jürgen Breiter

Lokal initiativtaker har fått opp en byttebod på Sandaker Senter

Bytteboden gjør det mulig for deg å levere ting du ikke trenger mer. Andre kan se om de finner noe de har bruk for. Fra i dag er den åpen.

Publisert

Boden er cirka 1,5 kvadratmeter stor og et bidrag til delingskulturen. Bytteboden står utenfor Deichman bibliotek Torshov på Sandaker Senter og er åpen for alle i bibliotekets åpningstider. Allerede ligger det flere fine ting der.

– Som bruker av biblioteket og bytteboden er du med på å formidle delingskultur og bærekraftig handel i hverdagen. Det er bra for miljøet og gleder dine medmennesker, sier initiativtaker og kurator for bærekraftig byliv, Jürgen Breiter.

Ansvarlige for den nye bytteboden: Stine Laukvik, fra Deichman Torshov, Jürgen Breiter, kurator for bærekraftig byliv og Pauline Johansen, senterleder Sandaker Senter.

Grønt ansvar

Også selve boden er laget i gjenbruksmaterialer. Fra før står det også en byttebod utenfor samfunnshuset på Sagene. Og på Sandaker senter er det mulig å låne verktøy på Deichman. Bytteboden er et samarbeid mellom Jürgen Breiter, Deichman Torshov, Aktivitetshuset Torshovdalen og støttet av OBOS.

– OBOS ønsker å ta grønt ansvar på våre kjøpesentre. Byttebod er et av de positive tiltakene vi nå har gitt støtte til, forteller Birgitte Molstad, miljødirektør i OBOS, i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS