Omstillingsmidlene skal hjelpe fylkeskommunene å finne de beste løsningene lokalt for buss, båt, ferje, T-bane, trikk og bybane.

Kollektivtrafikken i byen får 147 millioner i ekstramidler over statsbudsjettet

En halv milliard setter Samferdselsdepartementet av til en omstillingspakke til kollektivtransport. I underkant av 300 millioner går til trikk, bane og buss i Oslo og Viken.

Publisert

– Hjemmekontor og redusert reiseaktivitet medfører lavere inntekter for fylkeskommunene. Fylkene får derfor en omstillingspakke til kollektivtransporten på 500 millioner kroner, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) i en pressemelding.

Reisevanene i Norge er endret etter pandemien. Færre reiser kollektivt. Midlene skal gå til å tilpasse tilbudet, slik at inntektene samsvarer med utgiftene. Det er fylkeskommunene som har ansvaret for den lokale kollektivtransporten.

Mesteparten til Oslo og Viken

Nær 60 prosent av potten på 500 millioner kroner går til Oslo og Viken, som får 147 millioner kroner hver.

Omstillingsmidlene kommer i tillegg til at fylkeskommunene fra mars 2020 til juli 2022 har fått utbetalt 8,5 milliarder kroner gjennom en egen kompensasjonsordning. De midlene skulle dekke nettotapet under pandemien og opprettholde et pålitelig kollektivtilbud.

Powered by Labrador CMS