— Målet vårt er å ta opp kampen mot sykkeltyven, sier Janne Pedersen om det nye medlemstilbudet NAF sykkel.

Se hvor det stjeles flest sykler i Oslo. - Vi tar opp kampen mot sykkeltyven, sier Janne i NAF

— Sykkeltyveri er et så stort problem at folk vegrer seg for å sykle til jobb og aktiviteter, sier Janne Pedersen i NAF. Nå lanseres NAF sykkel med eget register og merking av sykkelen. Samt et digitalt kart, som viser hvor flest sykler stjeles i byen.

Publisert

Norges Automobilforbund (NAF) er landets mektigste organisasjon for bilister. Men bilister er også syklister.

Som utsettes for noe mange oslofolk dessverre kjenner så alt for godt til - sykkeltyveri. I disse dager lanseres NAF sykkel.

— Dette er et medlemsskap for syklister

— Målet vårt er å ta opp kampen mot sykkeltyven, sier Janne Pedersen i NAF til VårtOslo.

For under hundrelappen årlig tilbyr NAF flere tiltak som kan hjelpe deg som sykkeleier. Og for den summen, 99 kroner per år, gjelder tilbudet åtte sykler.

— NAF sykkel er et medlemskap for syklister. Kjernen i medlemskapet er sykkelregisteret vår, forteller Janne Pedersen.

Med medlemsskap kan du på nettet registrere sykkelen din med rammenummer, legge inn bilde av sykkelen, kvitteringer for kjøp og lignende.

I tillegg kommer kanskje det som kan skremme sykkeltyven - en tydelig merking av sykkelen din.

Digitalt kart over hvor det stjeles flest sykler

— Du får et oblat som du kan feste på sykkelen og dette kan politiet eller andre skanne for å se hvem som eier sykkelen dersom den blir stjålet. Du kan også søke etter en sykkel i registeret vårt hvis du lurer på om en sykkel er stjålet, sier Pedersen.

I tillegg har NAF sykkel lansert en digital karttjeneste der du kan se hvor i byen det stjeles flest sykler.

På det digitale kartet til NAF sykkel kan man zoome inn og se hvor flest sykler stjeles i Oslo. Kartet finner du ved å klikke HER og ved å scrolle deg ned på siden.

— Vi ønsker å lage et fellesskap av folk som står imot sykkeltyven. Derfor har vi også laget et kart som viser hvor våre medlemmer har fått frastjålet sykler, med bilde og beskrivelse av syklene som er stjålet, forklarer Janne Pedersen.

— Gjør det vanskelig for tyven!

Sykkelkartet er foreløpig et testprosjekt, men er tilgjengelig for alle på nettet.

NAF sykkel vil også at kartet skal få satt skikkelig fokus på hvor stort problem det er at så mange sykler stjeles.

— Vi ønsker å lage et fellesskap av folk som står imot sykkeltyven, sier Janne Pedersen i NAF sykkel.

— Vi håper det kan hjelpe med å få tilbake sykkelen, og vi ønsker å bruke kartet til å vise folk hvor det er risiko for å få frastjålet sykkelen.

— Hvor mange medlemmer har NAF sykkel fått siden dere lanserte tilbudet?

— Responsen på sykkelmedlemskapet har vært god og vi har cirka 6.300 medlemmer per i dag, der halvparten er i Oslo, forklarer Janne Pedersen.

— Vi får veldig mange gode tilbakemeldinger på tjenesten, men det er også noen som har mistet motet og som ikke tror at det fungerer med sykkelregister. Ikke gi opp, sier vi, sier hun.

— Jo flere som registrerer sykkelen og jo flere som bruker sykkelregisteret aktivt når de skal kjøpe brukt sykkel, jo vanskeligere blir det for tyven!

Powered by Labrador CMS