Jan Bøhler stortrives i Senterpartiet.

Jan Bøhler om partibyttet: – Jeg har fått en ny vår

– Jeg har fått så mye backing. Jeg har fått en ny vår, sier stortingsrepresentant Jan Bøhler om byttet fra Arbeiderpartiet til Senterpartiet.

Publisert

Den kreative stortingsrepresentanten presenterte sin ferskeste musikkvideo da han talte til Senterpartiets landsmøte fredag. I talen fyrte han blant annet løs mot NRKs beslutning om å flytte til Ensjø i Oslo og planene om å legge ned Ullevål sykehus.

Senterpartiet vil heller at NRK-hovedkvarteret flyttes til Bøhlers egen bydel – Groruddalen.

– En sånn beslutning kan vi ikke overlate til NRK-styret. Vi må ha en offentlig diskusjon. Det kan ikke være en «New Public Management»-avgjørelse, sa Bøhler, som var spesielt invitert til å holde en tale til landsmøtet.

Høl i huet

Han refset også foretaksmodellen i helsesektoren og kalte det «helt utrolig» at Helse sør-øst vil legge ned Ullevål sykehus i Oslo.

– Det er en vanvittig sløsing hvis man bare skal legge ned og stenge ned. Det er som vi ville sagt i Oslo, «helt høl i huet», slo stortingsrepresentanten fast.

Musikkvideo-premiere

Bøhler overrasket mange da han i fjor høst meldte overgang til Senterpartiet etter 16 år som stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet. Han er Sps listetopp i Oslo før høstens stortingsvalg.

Ved siden av politikken har Bøhler markert seg med musikkproduksjon, og hans siste låt heter «Heia Norge». Musikkvideoen hadde premiere i forbindelse med landsmøtet.

Powered by Labrador CMS