DEBATT

For noen handler det rett og slett om liv og død. Dette må vi ta inn over oss, og vi må ta innover oss at det er en del dehumaniserende holdninger i våre miljøer, skriver Rania Jalal Al-Nahi i dette innlegget

— Homofobi er menneskeskapt, og ikke noe guddommelig påbud fra Gud

— Jeg er også bekymret og redd for økt islamofobi og diskriminering mot muslimer i Norge. Vi kan for eksempel vise mer solidaritet med skeive miljøer, våre søstre og brødre som til daglig står i større krysspress enn oss, skriver Rania Jalal Al-Nahi.

Publisert

Jeg var nede i byen og la ned blomster med gode venner. Blomsterhavet berørte meg veldig mye, og jeg fikk flashback til dagene etter 22. juli 2011. Derfor var det rett og slett pinlig å lese uttalelser til muslimske paraplyorganisasjoner som minnet meg mer om offermentalitet.

For noen handler dette om liv og død

Jeg er bekymret for økt islamofobi, men jeg mener vi også må være ekstra bevisste på våre egne holdninger og de maktposisjonene vi står i, både som samfunnsborgere og medmennesker.

Vi må vise solidaritet med de av oss som står i belastende situasjoner på grunn av legningen sin. For noen handler det rett og slett om liv og død. Dette må vi ta inn over oss, og vi må ta innover oss at det er en del dehumaniserende holdninger i våre miljøer.

Hva kan hver og en av oss gjøre?

I disse dager handler det ikke om oss selv, men hvordan og hva hver enkel av oss kan gjøre for å skape et tryggere felleskap både på og utenfor sosiale medier. Dette er bare mine meninger. Jeg forventer ikke at alle skal ha samme utgangspunkt som meg.

Jeg er også bevisst på hvordan mine statusoppdateringer og mine ord kan tolkes. Jeg skjønner det koster mye å skille seg ut. Men her kommer en teologisk påminnelse : Homofobi er menneskeskapt, og ikke noe guddommelig påbud fra Gud.

Innlegget ble først publisert på skribentens facebookside.

Powered by Labrador CMS