Fem personer ble dømt i den omfattende heroin-rettsaken.
Fem personer ble dømt i den omfattende heroin-rettsaken.

Fire personer dømt for oppbevaring av hele 31 kilo heroin

Mannen bar elleve kilo heroin ut av leiligheten og var i ferd med å frakte den til et ukjent bestemmelsessted da han ble pågrepet.

Publisert

De fire dømte hadde ulike roller og ble dømt til mellom 12 år og 13 år og åtte måneder i fengsel.

Heroinen ble beslaglagt i Oslo i mars 2017 og sto for 30 prosent av all heroin som ble beslaglagt i Norge dette året.

Frikjent i tingretten

Den 42 år gamle mannen som er dømt til den strengeste straffen i lagmannsretten, 13 år og åtte måneder, ble frikjent i tingretten.

Samtidig gikk straffen til den andre hovedmannen, en 49 år gammel mann, ned fra 15 år i tingretten til 13 år i lagmannsretten.

De to bidro til organiseringen av mottaket av heroinen ved Svinesundparken og transporten inn til Oslo, samt overleveringen i Oslo. De var oppassere ved både mottaket og overleveringen, ifølge dommen.

Bar ut 11 kilo heroin

Den tredje dømte, en nå 34 år gammel mann, mottok heroinen i Oslo og bar den til en leilighet disponert av den fjerde dømte. Han bar deretter 11 kilo av heroinen ut av leiligheten og var i ferd med å frakte den til et ukjent bestemmelsessted da han ble pågrepet. Han ble dømt til fengsel i tolv år.

Den fjerde dømte, en 56 år gammel mann, viste den tredje dømte veien til leiligheten. Han oppbevarte hele partiet i leiligheten inntil 11 kilo ble båret ut av den tredje dømte. Han ble dømt til fengsel i tolv år og seks måneder.

I tillegg var en femte person, som var kurer, tiltalt i samme rettssak. Kureren ble dømt for befatning med 40 kilo hasj. Han ble dømt til fengsel i tre år.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS