Damen risikerer nå å bli fradømt sin stilling i politiet. Foto: Morten Holm / Scanpix

Politikvinne tiltalt for søk på personer i politiets etterretningsregister og gi informasjonen videre

En kvinnelig politibetjent må mandag møte i Oslo tingrett tiltalt for å ha brutt taushetsplikten og delt opplysninger fra straffesaker med en annen person. Kan miste jobben.

Publisert

Rettssaken var opprinnelig berammet i fjor høst, men ble utsatt. Tiltalen ble tatt ut av Spesialenheten i fjor sommer. Bruddene på taushetspliktene som beskrives i tiltalen fant sted fra begynnelsen av 2016 og fram til første halvdel av 2017.

Kvinnen er også tiltalt for grove brudd på tjenesteplikten. Hun gjorde søk på enkeltpersoner i politiets etterretningsregister Indicia og ga informasjonen videre til personen, ifølge tiltalen.

Kan miste jobben i politiet

I tillegg er kvinnen tiltalt for å ha tatt med seg en håndholdt radioterminal tilhørende Oslo politidistrikt og benyttet denne på fritiden. Hun er også tiltalt for brudd på våpenloven etter at hun oppbevarte en Browning halvautomatisk pistol i en eske i en bod. Våpenet tilhørte politiet.

Spesialenheten for politisaker tar i tiltalen forbehold om å legge ned påstand om at kvinnen fratas stillingen i politiet eller retten til for fremtiden å ha stilling i politiet.

Oslo tingrett har satt av to dager til behandlingen av saken.

Powered by Labrador CMS