Eposten er sendt ut til alle de 183 skolene i Oslo, og omfatter dermed rundt 90.000 elever. Foto: Pxhere

Utdanningsetaten i Oslo ber 90.000 elever unngå klemming

Utdanningsetaten har sendt en epost til 183 Oslo-skoler om tiltak mot korona-utbruddet. Her får elever og ansatte beskjed om å unngå nærkontakt.

Publisert

I eposten informeres det blant annet om at elever og ansatte ved skolene bør «unngå mye nærkontakt i form av klemmer, håndhilsing og lignende,» skriver Dagbladet.

Etaten presiserer imidlertid at det ikke er snakk om et forbud.

– Nei, det er ikke et klemmeforbud. Å unngå nærkontakt i form av for eksempel klemmer er et godt helseråd i influensatider, sier kommunikasjonsrådgiver Kristin Strømmen i utdanningsetaten i Oslo kommune til avisen.

Sendt melding til 183 skoler

Eposten er sendt ut til alle de 183 skolene i Oslo, og omfatter dermed rundt 90.000 elever.

Tiltaket skjer som følge av at det første tilfellet av viruset i Norge ble påvist hos en kvinne i Tromsø onsdag, opplyser Strømmen. Rådene er utarbeidet i samråd med kommuneoverlegen og er generelle smittevernsråd.

Vask hendene

Dette var meldingen utdanningsetaten sendte til elever og foresatte i osloskolen:

"På grunn av at koronaviruset har kommet til Norge, setter vi i gang flere forebyggende tiltak, for å være føre var. Dette er i tråd med utdanningsetaten sine anbefalinger. Elevene og de ansatte får beskjed om å unngå mye nærkontakt i form av klemmer, håndhilsning og liknende. Vi skal selvfølgelig trøste elever som trenger det osv, men holder nærkontakt for øvrig på et minimum. Vi vil oppfordre dem til å vaske hendene ofte. Vi vil også styrke renholdet på skolen. Vi oppfordrer dere til å snakke om at det viktig å vaske hendene ofte hjemme, og til å vaske hendene før elevene kommer på skolen, og når de kommer til skolen. Husk at elever som er syke skal holdes hjemme. Vi oppfordrer også til å følge med på Oslo kommunes nettsider og helsenorge.no, de nærmeste dagene, for å følge med på om det kommer nye råd fra helsemyndighetene".

Powered by Labrador CMS