Dreieskivakvartalet borettslag får skryt for å ta godt vare på uteområdene sine. Foto: Nadia Frantsen

Dette borettslaget har Oslos vakreste uterom

Kværnerbyen har en av Oslos fineste hager. Dreieskivakvartalet borettslag i Kværnerbyen ble i går premiert av Oslo kommunes hagepremieringskomite for sitt vakre uteareal.

Publisert

Det er Oslo kommunes hagepremieringskomite som står bak utmerkelsen. Store områder med planter, staudebed, bøkehekker og trær mellom blokkene får juryen til å ty til superlativene: "En frisk og grønn verden åpenbares ved å tre inn hit".

Mange beboere har sine daglige omgivelser i uterommet til det Dreieskivakvartalet borettslag i Turbinveien. Noe av arbeidet med hagen utføres på dugnad, men det aller meste gjøres av anleggsgartner.

Komiteen berømmer borettslaget for at de ser og benytter seg av muligheten for å kjøpe inn tjenester som både krever fagkunnskap og jevnt tilsyn hele sesongen i gjennom.

Dreieskivakvartalet borettslag har gjort det flott. Foto: Nadia Frantsen

Beboerne kan nyte synet

– Ulike rom skaper spenning ved effektfulle forskjeller og nyanser dem i mellom. Trær er plantet inn i dette unge anlegget. Stauder i god trivsel dekker store felter, som humler og bier ser verdt å besøke. Spaserveien gjennom forbinder det hele og inspirerer til opphold der ute eller ved å nyte synet fra egen balkong, sier komiteleder Thomas Bartholdsen.

Styreleder i borettslaget, Ketil Edvardsen, er svært fornøyd med prisen. – Grøntområdene betyr mye for hele borettslaget, og vi bruker mye ressurser på å holde dem ved like. Det er pent å se på, og brukes mye av beboerne.

Dreieskivakvartalet i Kværnerbyen blomstrer. Foto: Thomas Bartholdsen

Komiteleder Thomas Bartholdsen håper flere utbyggere vil gjøre som borettslaget i Kværnerbyen. – Spaserveien gjennom forbinder det hele og inspirerer til opphold ute», sier juryen. Vi håper denne prisen kan være til inspirasjon. Uteområdene betyr mye for bokvaliteten.

Byens flotteste hage

Også andre uteområder fikk priser. I kategorien villahage, vant Nordalveien 38 på Risløkka. Her sa juryen følgende: "Hagen er meget frodig og blomsterrik der den ligger til skue fra veien. Bekken deler den i to, som forbindes med broer. Viktig element i hagen er vannet, med planteslag egnet for breddene.

Hagen har også en meget rikholdig del som ikke er synlig for allmennheten. Men den kan anes, idet man ser beplantningen fortsetter forbi huset og innover. En meget iherdig og nitid innsats basert på kunnskap ligger til grunn. Komiteen er meget fornøyd med å se at kvaliteten denne gang minst er på høyde med første besøk for 25 år siden.

Hagen er meget frodig og blomsterrik der den ligger til skue fra veien, sier Oslo kommunes hagepremieringskomite om denne hagen.

I kategorien forhage fikk Waldemar Thranes gate 40 prisen. Ellers ble Hvervenbukta og Ljanskollen fjordbad og friluftsområde belønnet som beste anlegg for handicappede. Også Botanisk hage ble priset.

Powered by Labrador CMS