Ida Fossum Tønnessen var direktør for kommunens Park- og idrettsvesen. Og mangeårig styreleder for Oslo Elveforum. Foto: Privat

Sissel Rønbeck og Ida Fossum Tønnessen tildeles St. Hallvard-medaljen

Oslo bys høyeste utmerkelse, St. Hallvard-medaljen, tildeles Sissel Rønbeck og Ida Fossum Tønnessen for deres verdifulle innsats for byens vassdrag. Medaljen har vært delt ut siden 1956.

Publisert

Sissel Rønbeck og Ida Fossum Tønnessen har begge gjort elvene i Oslo tilgjengelige for Oslos befolkning. Tilgang på elvene har skapt fantastiske naturområder som gjør at vi kan oppleve harmoni mellom byen, naturen og byens historie, sier ordfører Marianne Borgen.

Ville ha laks i elva

Sissel Rønbeck mottar utmerkelsen på grunn av sitt engasjement for Akerselva og området rundt. Som miljøvernminister i 1986 – 1989 satte Rønbeck av statlige midler til Akerselva Miljøpark og Kulturminneprosjekt Akerselva – og var en entusiastisk pådriver for prosjektet.

Målet var å bevare miljøets kulturhistoriske verdier med vekt på industri og arbeiderhistorie og skape en renset elv med en levende laksestamme.

Takknemlig og rørt

I dag er Akerselva Miljøpark mye brukt av både turister og befolkningen i Oslo. Området byr på grøntområder og rekreasjon, men også industrihistorie, noe som er med på å gjøre en vandring langs Akerselva til en spennende opplevelse i harmoni mellom by og natur.

– Jeg er takknemlig og rørt over denne anerkjennelsen. Jeg deler den gjerne med alle frivillige organisasjoner, private interesser og offentlige etater som har bidratt til å gjøre Akerselva og dens historie til en stolthet for hele byen, sier Rønbeck.

Som miljøvernminister i 1986 – 1989 satte Rønbeck av statlige midler til Akerselva Miljøpark og Kulturminneprosjekt Akerselva - og var en entusiastisk pådriver for prosjektet. Foto: Privat

– Kraftig håndslag til ildsjeler

Ida Fossum Tønnessen mottar utmerkelsen for sitt mangeårige engasjement og utrettelige innsats for byens elver og bekker. Hun har arbeidet for å åpne de mange elvene, som er blitt dekket av betong eller lagt i rør.

De siste ti årene har over 3000 meter elver eller bekker blitt åpnet til glede for byens befolkning. Det er kartlagt om lag 30 strekninger som på sikt kan åpnes.

– Dette var en veldig hyggelig beskjed å få. Dette at arbeidet med byens vassdrag settes på kartet på denne måten, i året hvor Oslo er Europeisk miljøhovedstad, er et kraftig håndslag til alle ildsjelene i Oslo Elveforum. Jeg er stolt og glad for å være på dette laget, sier Ida Fossum Tønnessen.

Mangeårig engasjement

Fra 1985 – 2001 var Ida Fossum Tønnessen direktør for kommunens Park- og idrettsvesen. Hun har vært styreleder for Oslo Elveforum fra 2008 – 2016, før dette mangeårig medlem og nestleder. Fossum Tønnessen er fortsatt aktiv som rådgiver for Oslo Elveforum.

St. Hallvard-medaljen deles ut av ordfører Marianne Borgen i Oslo rådhus 14. mai, ifølge en pressemelding fra Oslo kommune.

Powered by Labrador CMS