Nødetatene på vei ut fra Vippetangen etter at fergen Oslo XI kolliderte med brygga på Hovedøya. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

En skadd fraktet til Ullevål sykehus etter fergeulykken ved Hovedøya. Fem andre kjørt til legevakten

Tilsammen åtte personer ble skadd da fergen Oslo XI kolliderte med brygga på Hovedøya lørdag. En skadd ble fraktet til Ullevål sykehus, fem kjørt til legevakt og to fikk behandling på stedet.

Publisert

— Oppdatering på skadde personer: En er alvorlig skadd og er kjørt Ullevål. Fem skadde er kjørt legevakten. To skadde sørger selv for oppfølging etter å ha blitt sjekket av ambulansepersonell, skriver politiet på Twitter ved 19.30-tiden lørdag kveld.

Politiet mottok den første meldingen fra brannvesenet klokken 17.11 lørdag ettermiddag.

Mottak på Vippetangen

— Både politiet og brannvesenet ble sendt ut umiddelbart, og vi opprettet et mottaksapparat på Vippetangen. De to som ble ansett som alvorlig skadd ble fraktet med båt fra Hovedøya til Vippetangen, og derfra videre i ambulanse til Ullevål sykehus, sa operasjonsleder Vidar PedersenOslo politidistrikt til NTB.

Øyenvitner forteller at Oslo XI hadde høy fart da fergen traff brygga på Hovedøya. Foto: Lars Eide / NTB scanpix

Tilstanden til den ene personen ble senere nedjustert til mindre alvorlig.

Ved 19.11-tiden opplyser politiet til NTB at kun én person er sendt til Ullevål sykehus, mens fem ble sendt til legevakten. Totalt åtte personer ble skadd.

Havarikommisjonen er varslet

Ved 17.30-tiden hadde flere redningsbåter og luftambulansen ankommet fergeleiet på Hovedøya, ifølge en NTB-ansatt som befinner seg på stedet.

Luftambulansen ble sendt ut, men ble ifølge politiet stående i beredskap etter at de to alvorlig skadde ble fraktet til Vippetangen med båt.

– Det var 134 passasjerer på båten. Det som fremstår som en hovedhypotese er at båten på vei inn mot kaia da den mistet motorkraften og ikke hadde mulighet til å reversere kraften, sier Vidar Pedersen i Oslopolitidistrikt.

Både Havarikommisjonen for sjø og Sjøfartsdirektoratet er varslet om ulykken.

Skadeomfanget på fergen er foreløpig ikke kjent, men politiet opplyser om at fergen er i stand til å kjøre.

— Dundret inn i brygga

Det var lang kø på brygga da hendelsen inntraff ettersom flere ventet på fergen som kom fra byen.

– Båten kom inn og hadde litt fart, så vi rygget litt unna. Den hadde større fart enn vanlig og dundret inn i brygga, forteller et øyenvitne til NTB.

Ifølge øyenvitnet var det rolig på brygga, men kaotisk på båten.

Like før klokken 18 skal flere andre ferger ha ankommet brygga, og begynt å frakte passasjerer inn til Oslo.

– Det er veldig mange som har brukt dagen til å dra ut på øyene i Oslofjorden, men det er flere båter som er i gang med å frakte folk, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt.

Fergen Oslo XI har plass til 236 passasjerer, men det var kun 134 passasjerer om bord da den var på vei fra Rådhuskaia i Oslo sentrum til Hovedøya.

Powered by Labrador CMS