Nærings- og eierskapsbyråd Kjetil Lund (Ap) tok over byrådsposten etter Geir Lippestad på nyåret 2018. Nå blir han sittende seks måneder før han blir ny NVE-direktør. Foto: Arnsten Linstad

Byråd Kjetil Lund går av. Blir vassdrags- og energidirektør

Men han fortsetter som byråd i nesten et halvt år til. Det betyr at Lund vil fortsette å slite med styringssvikten i Omsorgsbygg og Boligbygg.

Publisert

Byråd for næring og eierskap i Oslo, Kjetil Lund, er i statsråd i dag utnevnt til ny vassdrags- og energidirektør i Norges vassdrags- og energidirektorat. Han tiltrer stillingen 1. april 2019. Lund blir sittende som byråd for næring og eierskap frem til da.

I det siste har Lund balet med kriser og styringssvikt i de kommunale foretakene Omsorgbygg og Boligbygg.

Holder seg unna vannkraft

Tidligere i byrådets styringsperiode fullførte Kjetil Lund det kanskje største politiske grepet under dagens byråd, nemlig å reetablere Oslo som stor selskapseier gjennom tilbakekjøpet av Hafslund. Kjøpet kostet hele ti milliarder kroner.

Frem mot tiltredelse i NVE vil Lund la være å behandle saker som berører ansvaret for Oslo kommunes eieroppfølging i Hafslund E-CO AS og Fortum Oslo Varme AS. Det samme gjelder eventuelle saker som berører NVEs ansvarsområde.

– Kompetent leder

– Kjetil Lund har lang erfaring fra politikk, forvaltning, kraftbransjen og fra klimaarbeid. Med utnevnelsen av Kjetil Lund, får Norges vassdrags- og energidirektorat en særdeles kompetent og godt egnet leder, sier byrådsleder Raymond Johansen i en pressemelding fra Oslo kommune.

Byrådsleder Johansen understreker at Lund har bidratt betydelig med å ytterligere styrke byrådets arbeid for aktivt eierskap og utvikling av grønt næringsliv.

Powered by Labrador CMS