ASK 20210110. De nye politihelikoptrene av typen Leonardo AW169 kan ta med seg seks godt utstyrte og bevæpnede mannskaper fra for eksempel beredskapstroppen, eller åtte hvis man ikke skal fly langt.Foto: Gorm Kallestad / NTB
Politihelikopter ble brukt til å søke da en veltet kano ble sett i Søndre Movann i Nordmarka mandag.

Satte både politihelikopter og redningsmannskaper i søk da veltet kano ble sett i markavann

Da en kullseilet kano ble sett i Søndre Movann i Nordmarka mandag ettermiddag, ble det slått full alarm hos nødetatene. Det førte til en større utrykning der helikopter og mannskaper fra både politi og brannvesen var i sving.

Publisert

Fra lufta kunne politihelikopteret lokalisere kanoen som fløt opp ned i Søndre Movann, rett ved kommunegrensen mellom Oslo og Nittedal.

Politiet var usikre på om det hadde vært mennesker ombord i den kullseilte lille farkosten.

- Kanoen ligger i åpent vann

Ved 16-tiden mandag hadde ikke nødetatene noen opplysninger om savnede personer i den delen av Marka.

- All den tid vi ikke kan avkrefte at noen har vært i kanoen før den veltet, må vi sjekke dette ut. Brannvesenet er også på vei, sa politiets operasjonsleder Guro Sandnes.

- Skal være delvis islagt vann, men området der kanoen ligger er åpent vann, la hun til.

Rett etter klokken 16.45 opplyste politiet at det ikke fantes tegn til at det var mennesker i vannet. 

Men de fortsatte likevel søket sammen med brannvesenet.

Tror ikke noen havnet i vannet

Et knapt kvarter senere konkluderte nødetatene med at det var svært lite sannsynlig at noen personer hadde havnet i vannet etter en kanovelt.

- Fra lufta ser vi at det ligger flere kanoer og kajakker like ved vannkanten. Det kan være at denne som nå er ute i vannet har flytt ut dit selv, sier operasjonsleder Guro Sandnes.

- Kanoen som ble meldt om i dag, har også ligget i vannet i helgen. Uvisst hvor lenge, men det er ikke mistanke eller indikasjoner på at noen har falt ut av den. Eier av kanoen kjenner vi ikke til. Den er nå ilandført, sier operasjonslederen.

 

Powered by Labrador CMS