Sondre Liseth (i gult t.v) og Preben Markowitz under cupkampen i tredje runde mellom Grorud og Mjøndalen på Grorud Matchbane. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Grorud rykker opp til 1. divisjon i fotball for første gang i klubbens historie

Grorud skaffet seg hjemmeseier over Fram Larvik lørdag og rykker direkte opp til første divisjon.

Grorud IL og Stjørdals-Blink vant hver sin avdeling i 2. divisjon og rykker nå opp i 1. divisjon.

Allerede etter fire minutters spill tok Grorud ledelsen ved Thierry Dabove. Målet gjør at 21-åringen står med ti seriemål denne sesongen. Etter 25 minutter ble Fram Larvik redusert til ti spillere etter at Arnar Thór Gudjónsson fikk marsjordre.

Utvist på overtid

Preben Mankowitz satte ballen i mål like etterpå. Noen minutter før hvilen reduserte Fram Larvik ved Mame Mor Ndiaye. Lagene gikk til pause på stillingen 2-1 til Grorud.

Dabove scoret sitt andre mål i kampen da han gjorde 3-1 sju minutter før slutt, og innbytter Oscar Aga la på til 4-1 minuttet før full tid. På overtid ble også innbytter Henrik Byklum (Fram Larvik) utvist for bortelaget, med to gule kort.

Åsane nær opprykk

Åsane snudde til 3-1 borte mot Elverum og var nær å tukte Grorud i kampen om tabelltoppen i avdeling 2. Samtidig vant Grorud 4-1 hjemme mot Fram Larvik, og dermed rykker Oslo-laget opp til 1. divisjon for første gang i klubbens historie.