«Jeg er bare en enkel type. Ålebings, ikke akkurat den dype». Stortingsrepresentant Jan Bøhler (AP) debuterer med pop-album

– Det er første gang en stortingsrepresentant utgir et album, og jeg er opptatt av å få fram at dette ikke handler om politikk, men om stemninger, mennesker og opplevelser som preger livet i Groruddalen.

Publisert

I dag synger stortingsrepresentant Jan Bøhler ut på albumet Enkel Type. Albumet består av tolv sanger, og Bøhler forteller om livet i Groruddalen. Albumet kommer ut på Grappa musikkforlag, og han får hjelp av et jenteband og et gutteband på de forskjellige låtene.

– Mye er sagt og skrevet om det ene og det andre som skjer i Groruddalen. Men vi er først og fremst mange mennesker med stolthet, kjærlighet, vennskap, varme og vår egen måte å være på. Her kan du komma som du er, og folk er ikke så nøye på det. Jeg synes Groruddalen er det fineste stedet i verden, og jeg vil gjerne få fram hva vi føler og opplever, sier Bøhler i en pressemelding.

Stortingsrepresentant Jan Bøhler synger ut om oppveksten sin og andres på sitt nye pop-album. Foto: Thomas Aleksander Hagen

Låt om østkantspråket

I forbindelse med albumet, gir Bøhler også ut musikkvideoen til låta «Enkel type».

– Hver av de tolv sangene betyr noe spesielt for meg. Fra «Enkel type» som handler om å være upretensiøs og gjøre ting enkelt og greit her i livet, mens «Innmari vårs» handler om respekt og anerkjennelse for østkantspråket. Låta «Mutter’n» handler om hvor glade vi er i mødrene våre, selv om vi er litt tøffe av oss og ikke sier mamma.

Tomt og meningsløst

– Jeg synes det å synge kan hjelpe oss å takle mange ting bedre. Det betyr ikke at alt er like lett. Jeg opplevde en gang å gå arbeidsløs i noen måneder, og ennå sitter den tomme, meningsløse følelsen i meg som det var i dag. Det var da setningen «Det som trengs, er ett sted jeg trengs» oppstod. Nå har den blitt til en sang.

Men den gjelder ikke bare meg. Hver dag ser jeg hvordan utenforskap blant unge kan føre til mange slags problemer.

Powered by Labrador CMS