Borgarting lagmannsrett kommer fredag med dommen mot Gaute Drevdal.

Dommen mot Gaute Drevdal kommer fredag

Drevdal ble dømt i Oslo tingrett til 13 år og seks måneders fengsel for voldtekt av ni kvinner og seksuell omgang med en 15 år gammel jente.

Publisert

Borgarting lagmannsrett opplyser til NTB at dommen i saken mot kulturprofilen Gaute Drevdal vil bli avsagt fredag formiddag.

Sommeren 2020 ble Drevdal dømt i Oslo tingrett til 13 år og seks måneders fengsel for voldtekt av ni kvinner og seksuell omgang med en 15 år gammel jente mellom 2005 og 2014. I tillegg ble han dømt til å betale de fornærmede i saken til sammen over 1,4 millioner kroner i oppreisning og erstatning.

Nekter skyld

De fleste av de fornærmede var en del av kultur- og utelivsmiljøet rundt Drevdal, som blant annet var redaktør for magasinet Natt & Dag mellom 1995 og 2004 og pressesjef i Hovefestivalen mellom 2007 og 2014. Han ble til å begynne med omtalt som «kulturprofilen» i mediene.

Drevdal har hele tiden nektet straffskyld og anket dommen til lagmannsretten.

Saken gikk i Borgarting mellom oktober og desember i fjor. I sitt innledningsforedrag sa aktor Trude Antonsen at det har kommet ytterligere to anmeldelser mot Drevdal. Den ene er henlagt på bevisets stilling, mens det ikke er avgjort om det skal tas ut tiltale i den andre saken.

Powered by Labrador CMS